17 januari 2018 In de media

Vitesse wint moeizaam duel in Rotterdam

Vitesse is 2018 goed begonnen, tegen Sparta in Rotterdam werd er in een lastig duel met 0-1 gewonnen.
Voor de Rotterdamse ploeg was het de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Dick Advocaat. De bekende en succesvolle trainer kon zijn eerste duel in dienst van zijn nieuwe club echter niet winnend afsluiten.

Bij Vitesse speelde Thomas Oude Kotte op de plek van centrale verdediger Matt Miazga, Luc Castaignos speelde op de plek van Tim Matavz. Advocaat stelde Friday op in de aanval. Aanvoerder Michel Breuer werd gepasseerd door de trainer.

Moeizaam spel

Voor de rust gebeurde er vrij weinig, de beste kansen waren niet voor Vitesse maar voor de thuisploeg. Een schot van Alhaf ging net naast en Kashia wist Robert Mühren af te stoppen terwijl hij 1 op 1 op de keeper af ging.

Mason Mount

Vitesse wist weinig gevaar te creëren, maar na een uur was het dan toch raak. Mason Mount schoot Vitesse op een 0-1 voorsprong. Hierna werd het nog bijna 0-2 door een kopbal van Kashia. De tweede helft was duidelijk een betere fase voor de Arnhemse ploeg.

Ook Tim Matavz die later in het veld was gekomen was nog dicht bij de 0-2. Maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper van Sparta uit de bovenhoek van het doel.

Door de overwinning klimt Vitesse één plaatsje omhoog in de eredivisie. Hiermee komen de Arnhemmers op een zevende plek.