22 februari 2015 In de media

Vitesse wint in blessuretijd van FC Twente

Vitesse heeft voor de vijfde maal op rij gewonnen en rukt steeds verder op richting subtop van de eredivisie. Valeri Qazaishvili maakte in blessuretijd de winnende treffer. Vitesse zegevierde in een matige wedstrijd in Enschede met 2-1.
Al vroeg leek FC Twente te scoren, maar Corona tikte de bal met zijn hand in het doel. Makkelie gaf de Mexicaan geel. Vijf minuten later reageerde keeper Room goed op een hard schot van Ziyech. De thuisploeg oogde nerveus en maakte veel fouten. Vitesse, dat ook slordig was, kwam daarna wat beter in de wedstrijd en na ruim een kwartier was het raak. Op het belabberde veld in de Grolsch Veste was Traore weer de grote man in de omschakeling. Labyad tikte een perfect voorzet van de Afrikaan simpel binnen na een blunder van Martina.

FC Twente kreeg opnieuw kansen, maar het zat de Tukkers ook niet echt mee. Mokhtar treuzelde, Corona had pech na een fraaie actie en ook de vrijstaande spits Castaignos werd net niet bereikt. Vitesse pakte in sommige fases de controle, maar liep ook regelmatig achter de bal aan.

In de 82e minuut wist FC Twente de stand op 1-1 te brengen. Corona scoorde. Daarna kreeg hij nog een grote kans, maar hij miste. Vitesse weet in de extra tijd 1-2 op het scorebord te krijgen dankzij een doelpunt van Vako.

Vitesse: Room, Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, Qazaishvili, Pröpper; Labyad, Traore, Oliinyk.