24 november 2016 In de media

Vitesse wil tegen Excelsior einde maken aan negatieve reeks

Vitesse neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen Excelsior. De Rotterdammers wonnen verrassend de spannende derby tegen stadsgenoot Sparta met 3-2.
In Arnhem wil men wel weer eens winnen, vijf wedstrijden op rij werden met puntenverlies afgesloten. Excelsior kan door de winst op Sparta weer wat adem halen, de Kralingers namen afscheid van de zestiende plaats en maakten een sprong naar plek dertien in de Eredivisie.

Vitesse staat op de achtste plaats in de Eredivisie, maar heeft de afgelopen vijf wedstrijden niet naar behoren gepresteerd. In de laatste vijf Eredivisie-duels sprokkelden de Arnhemmers maar drie magere punten bij elkaar. Komend tegenstander, Excelsior, pakte in dezelfde reeks wedstrijden evenveel punten, terwijl hekkensluiter Roda JC zeven punten verzamelde. Vitesse verloor van PSV en Heracles, en dus was het zaak om tegen Sc Heerenveen weer eens te winnen. De wedstrijd eindigde echter in een 1-1. Topscorer Lewis Baker opende de score na 72 minuten spelen, maar supersub Henk Veerman trok na 84 minuten spelen toch de stand gelijk. Henk Fraser kan tegen Excelsior geen beroep doen op Marvelous Nakamba. De Zimbabwaanse middenvelder liep tegen Heerenveen een schorsing op. Van der Werff is wel weer beschikbaar, hij hervatte de groepstraining na een knieoperatie.

Eerder dit jaar wist Excelsior nog een puntje uit Arnhem mee te nemen naar Rotterdam. Op 30 januari speelden de beide clubs in een onderling duel met 0-0 gelijk. Over het algemeen doen de Kralingers het niet goed buitenshuis. Van de laatste vijftien uitwedstrijden verloren zij er elf. Ondanks die cijfers zal de ploeg van Mitchell van der Gaag met wat meer vertrouwen afreizen naar Arnhem. Na zeven verliespartijen op rij, werd er eindelijk weer eens gewonnen in de Eredivisie. De ploeg kwam in de thuiswedstrijd tegen Sparta in de 22ste minuut op achterstand, maar acht minuten later stond Excelsior met 2-1 voor. In de 65ste minuut benutte Nigel Hasselbaink ook nog een penalty. De overwinning kwam nog even in gevaar door het doelpunt van Denzel Dumfries, maar Excelsior trok de drie punten uiteindelijk over de streep.

Zaterdag 26 november 2016; 18:30 uur.