17 juli 2015 In de media

Vitesse vs Rizespor 1-0

Vitesse heeft het in Oostenrijk gespeelde oefenduel tegen het Turkse Rizespor met 1-0 gewonnen. De goal werd gescoord door Maikel van der Werff (59′)
In Seekirchen bij Salzburg was Vitesse de betere ploeg tegen Rizespor. Izzy Brown startte in de spits. Een opvallende keuze en dat geeft wellicht aan dat Vitesse-trainer Peter Bosz hem ook als optie voor de spitspositie overweegt.  Brown maakte niet echt indruk. Hij werd in de rust vervangen door de immer gedreven Uros Djurdjevic.

Guram Kashia kopte vroeg in de wedstrijd, na een scherp genomen hoekschop, hard in de handen van de Turkse doelman. Rizespor creerde wat kleine kansen, maar kon niet echt een vuist maken tegen Vitesse. Piet Velthuizen had een makkelijke eerste helft. Na rust werd hij vervangen door Eloy Room.

Naast Velthuizen en Lewis werd ook Pantic vervangen na de rust. Voor hem kwam Lieftink binnen de lijnen.

Na een uur scoorde Maikel van der Werff de 1-0 uit een aanval die hij zelf opzette. Hij gaf een mooie pass op Mo Osman en liep zelf door na de een-twee om de bal af te ronden in doel via een strak schot.

De wedstrijd golfde op en neer in de tweede helft. In de slotfase werd een doelpunt van Denis Oliinyk afgekeurd wegens buitenspel.

Vitesse sluit daarmee een week trainingskamp af en reist zaterdag terug naar Arnhem.

Woensdag speelt Vitesse een oefenduel om 19.00 uur op het terrein van de Arnhemse Boys in de Schuijtgraaf tegen het Griekse Asteras Tripolis.

Op 30 juli wacht dan de Europese wedstrijd tegen Southampton FC in de derde voorronde van de Europa League.

Extra drinkpauze's in verband met de temperatuur

Eindstand 1 – 0 Van der Werff (59')
Ruststand: 0 – 0

Geel: 62' Van der Werff

Opstelling Vitesse: Velthuizen (46' Room), Leerdam (69'Diks), Kashia (69' Nakamba), Van der Werff, Verloo, Baker, Pantic (46' Lieftink), Osman (69' Vako), Rashica (69' Rashica), Brown (46' Djurdjevic), Oliinyk

Opstelling Rizespor 1ste helft: Itande, Diarrassouba, Ovaciku, Oboabona, Albayrak, Korymae, Yalcin, Durver, Ozek, Balcilar, Akyue
Opstelling Rizespor 2de helft: Akkan, Karakas, Oboabona, Diarrassouba, Bisi, Altinay, Yalcin, Sylvestre, Kaya, Kwevke, Kose