18 oktober 2014 In de media

Vitesse vervolgt opmars in Tilburg

Vitesse is in vorm, dat is nu wel duidelijk. Willem II mocht even hopen toen het de aansluitingstreffer produceerde. Echter verlieten de Arnhemmers gewoon met de volle buit naar Arnhem: 1-4.
Nog binnen het eerste kwartier kwam Vitesse aan de leiding. Een afstandsschot van Davy Pröpper belandde via een been van Wuytens achter doelman Konstantinos Lamprou. Pröpper maakte zo zijn derde doelpunt van het seizoen. In de zes uitduels waarin Pröpper scoorde voor Vitesse, won het alleen het duel waarin hij méér dan één keer scoorde. Op bezoek bij PSV maakte hij op 7 december 2013 twee doelpunten (2-6 zege). De overige vijf uitduels waarin hij scoorde gingen verloren.

Abiola Dauda evenaarde ploeggenoot Marko Vejinovic als 'waardevolste speler' dit seizoen. Beide spelers hadden na het openingsdoelpunt van vandaag vier doelpunten en drie assists achter hun naam staan. Vitesse genoot van de voorsprong, maar kreeg tien minuten voor de rust bijna de 1-1 te incasseren. Ali Messaoud kwam voor Velthuizen, maar schoot op de voeten van de doelman.

Kort voor rust kreeg Willem II de deksel op de neus. Doelpuntenmaker Bertrand Traoré ging met een goed gevoel de kleedkamer in: 2-0. In de beginfase van de tweede helft knokten de Tilburgers zich echter terug in het duel. Ben Sahar zette zijn naam op het scorebord: 1-2. Alles was weer mogelijk.

Toch zou het de promovendus niet lukken om een goed resultaat te behalen tegen Vitesse. Via Denys Oliynyk en Dauda liep de score zelfs nog uit naar 1-4. Willem II verspeelde voor het eerst sinds 10 augustus 2014 punten in eigen huis. Op de eerste speeldag van dit seizoen werd het 1-3 tegen PSV.