11 maart 2018 In de media

Vitesse verslikt zich in FC Utrecht: 5-1

Vitesse is zondagmiddag tegen een 5-1 nederlaag aangelopen vs FC Utrecht. Nadat Willem Janssen en Zakaria Labyad voor de 2-0 ruststand zorgden, kwam Vitesse via Navarone Foor terug in de wedstrijd. Oud-Vitessenaar Sander van de Streek en Yassin Ayoub (twee keer) zorgden voor de 5-1 eindstand.
Vitesse begon het duel om de vierde plek in de Eredivisie zonder Roy Beerens. De vleugelaanvaller behoorde vanwege een lichte bovenbeenblessure niet tot de wedstrijdselectie.

Het duurde bijna een half uur voordat er iets te genieten viel in Stadion Galgenwaard. Arbiter Ed Janssen gaf een vrije trap aan Vitesse nadat Tim Matavz opzichtig werd geduwd door FC Utrecht-aanvoerder Janssen. Het buitenkansje werd bijna benut door Mason Mount, maar de Engelse middenvelder krulde de bal op de paal. De afgeslagen bal werd nog voorgezet waarna Guram Kashia de bal in de handen van FC Utrecht-doelman David Jensen knikte.

Niet lang daarna kon de thuisploeg juichen. Janssen schoof beheerst de 1-0 uit een corner binnen. Vitesse herpakte zich na de openingstreffer en dat resulteerde in een knal van Linssen. De buitenspeler haalde hard uit, maar vond de vuisten van doelman Jensen op zijn weg.

Op slag van rust sloeg de thuisploeg weer toe. Een lange bal werd op waarde geschat door oud-Vitessenaar Sander van de Streek. De middenvelder gaf voor en vond bij de tweede paal een andere oud-Vitessenaar, Labyad, die de 2-0 binnen schoot.

Vitesse toonde in de tweede helft karakter. Nadat Matt Miazga een kopbal vanuit een vrije trap van Mount nog naast knikte, was het in de 55ste minuut wel raak. De ingevallen Kara vond Foor, die de bal perfect in de verre hoek krulde: 2-1.

Juist op het moment dat Vitesse zichzelf terug knokte in de wedstrijd kreeg het een nieuwe dreun te verwerken. Remko Pasveer verkeek zich op een voorzet waarna Van de Streek eenvoudig de 3-1 kon maken. Nadat Vitesse geen geluk had bij een scrimmage waar Maikel van der Werff ernstig werd gehinderd, gooide aan de andere kant Ayoub het duel in het slot: 4-1. Tot overmaat van ramp noteerde Ayoub ook nog de 5-1 op het scorebord. Pasveer gleed weg waarna de Utrechtse middenvelder de bal voor het binnen tikken had.

Vitesse speelt volgende week zaterdag de thuiswedstrijd vs Heracles Almelo (aanvang 19.45 uur).