24 januari 2016 In de media

Vitesse verliest na snelle goal Ajax

Vitesse heeft zaterdagavond 23 januari haar tweede competitieduel na de winterstop met 1-0 verloren. In Amsterdam was Ajax te sterk voor de ploeg uit Arnhem. In de eerste minuut wisten de Amsterdammers tot scoren te komen. De openingstreffer en daarmee ook de enige treffer in het duel was afkomstig van de Riechedly Bazoer (1-0).
In de Amsterdam ArenA begon Ajax sterk aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut bereikte een voorzet van Arek Milik Bazoer die de bal tussen de doelpalen van keeper Eloy Room wist te schieten: 1-0. Niet veel later volgde de eerste kans voor Vitesse. Milot Rashica schoot op doel, maar Ajax-doelman Jasper Cillessen redde.

In de 25e minuut was het Anwar El Ghazi die gevaarlijk werd namens de Amsterdammers. Hij schoot hard op het doel maar de bal werd door Room naast het doel getikt. Na een corner van Milot Rashica kopte Maikel van der Werff de bal richting het doel van Cillissen, maar de bal was te zacht om de Arnhemmers op gelijke hoogte te zetten. Via verschillende acties van het team van Frank de Boer werd het af en toe gevaarlijk voor het Arnhemse doel, maar Vitesse hield stand.

Ook de Arnhemmers wisten een aantal kansen te creëren. Een goede combinatie van Vako en Rashica zorgde voor dreiging voor het doel van Cillissen, maar het ontbrak helaas aan effectiviteit. Vlak voor rust was het Vako die dichtbij het doel van de Amsterdammers kwam. Hij speelde twee verdedigers uit, maar Ajax-verdediger Mike van der Hoorn voorkwam dat Vako kon schieten waardoor Vitesse met een 1-0 achterstand de kleedkamer in ging.

In de tweede helft startte de ploeg van hoofdtrainer Rob Maas met één wijziging in het elftal. Denys Oliinyk verving de in de kleedkamer achtergebleven Rashica. In de 51e minuut wist Room knap te redden na een hard schot van Amin Younes. Na wat pogingen over en weer bleven de grote kansen voor beide ploegen in de tweede helft uit.

Tot in de 80e minuut El Ghazi de bal snoeihard op het doel van Vitesse afvuurde. Room was scherp en tikte de bal over het doel. Een paar minuten later was het nogmaals Room die Vitesse in de wedstrijd hield. In de extra tijd ontstond er nog een kans voor Ollinyk, maar helaas kwam hij niet tot scoren wat resulteerde in een 1-0 nederlaag.

In een doordeweekse speelronde neemt Vitesse het op woensdag 27 januari op tegen PEC Zwolle. Er wordt om 20.45 uur afgetrapt In GelreDome. Zaterdag 30 januari speelt Vitesse wederom in GelreDome. In dat duel in Arnhem is Excelsior de tegenstander. Kaarten zijn online te koop via Vitesse.nl/online of in MijnVitesse (GelreDome).