1 juli 2017 In de media

Vitesse verliest met 0-2 in het eerste oefenduel

Vitesse is het seizoen 2017|2018 begonnen met een nederlaag. Bij de Arnhemse amateurclub Eendracht werd er van de Oekraïense club Oleksandria met 0-2 verloren. De bezoekers scoorden beide treffers in de tweede helft.
Henk Fraser begon zaterdagmiddag met nieuwelingen Thomas Bruns en Fankaty Dabo in de basis. Verder stonden er een handjevol jonkies aan de aftrap. Zo maakte Hicham Acheffay zijn officieuze debuut voor de geel-zwarten. De Oost-Europese tegenstander eindigde vorig seizoen als vijfde in de Oekraïense competitie. Over enkele weken komt de ploeg in actie in de derde voorronde van de Europa League.

Oleksandria was de betere ploeg. De bezoekers hebben al enkele oefenwedstrijden in de benen en combineerden daardoor wat makkelijker. Ze waren in de eerste helft enkele keren gevaarlijk. Zo redde doelman Michael Tørnes in de beginfase een paar keer goed. Thomas Buitink kreeg na een half uur spelen de eerste mogelijkheid namens de thuisploeg. De spits schoot de bal na een actie van Acheffay over het vijandelijke doel.

Vitesse begon met een compleet nieuw team aan de tweede helft. Thulani Serero maakte zijn eerste minuten voor zijn nieuwe club, en ook Guram Kashia en Navarone Foor kwamen binnen de lijnen. Een andere invaller Anil Mercan zorgde met een vrije trap voor wat Arnhems gevaar, maar de Oekraïense doelman bracht redding. Na een uur voetballen kwam Oleksandria op voorsprong. Aanvaller Andriy Tsurikov schoot een afgeslagen corner hard achter doelman Jeroen Houwen: 0-1.

In de absolute slotfase scoorden de bezoekers nog een keer. Invaller Stanislav Kulish schoot van dichtbij raak achter de kansloze Houwen. Vitesse verloor haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen hierdoor met 0-2.