19 november 2017 In de media

Vitesse verliest knotsgek duel van FC Groningen

Vitesse heeft vandaag geen punten mee kunnen nemen uit Groningen. In het NoordLease stadion eindigde de wedstrijd in 4-2 voor FC Groningen.
Door een heupblessure bij keeper Pasveer mocht Houwen in de basis starten. Ook voor Faye was er een basisplaats. Alexander Büttner begon hierdoor op de bank.

In de eerste helft waren er weinig kansen en werd het duel vooral op het middenveld uitgevochten.  Toch viel in een fase waarin Groningen juist wat sterker was de 0-1 voor Vitesse. Een schot van Thomas Bruns werd via de lat het eigen doel ingewerkt door Kasper Larsen in 32ste minuut. Vitesse ging over de gehele eerste helft gezien met een verdiende voorsprong de rust in.

De tweede helft begon erg ongunstig voor Vitesse met in de 58ste een bizarre eigen goal van Fankaty Dabo. Onder druk gezet door spelers van Groningen speelde hij de bal van verre afstand terug naar de eigen goal. Deze bal belande vervolgens in het eigen doel.
Vlak hierna wist Vitesse weer op een voorsprong te komen dankzij een strafschop benut door Tim Matavz tegen zijn oude club.

Na deze onrustige fase in de tweede helft kwam FC Groningen beter in de wedstrijd en leek bij Vitesse de concentratie te verslappen. Dit resulteerde in de gelijkmaker van Oussama Idrissi in de 64ste minuut. Met een mooi doelpunt bracht hij de stand weer op 2-2.

FC Groningen was daarna zeker niet sterker dan Vitesse maar wist via Mimoun Mahi op voorsprong te komen in de 77ste minuut. Deze voorsprong werd uitgebreid tot 4-2 voor de thuisploeg door Tom van Weert. Hiermee maakte FC Groningen een einde aan een knappe reeks van de Arnhemmers, Vitesse verloor tot vandaag namelijk nog geen enkel uitduel in dit seizoen van de Eredivisie.

Vitesse zal de rug moeten rechten voor aanstaande donderdag, dan wacht het uitduel met Lazio Roma voor de Europa League.