9 augustus 2018 In de media

Vitesse verliest in extremis van FC Basel

Vitesse heeft het eerste duel in de derde voorronde van de UEFA Europa League met 0-1 verloren. In GelreDome deelde oudgediende Ricky van Wolfswinkel diep in blessuretijd de genadeklap uit.
Hoofdtrainer Leonid Slutskiy startte met een ietwat gewijzigde formatie ten opzichte van een week geleden tegen FC Viitorul. Aanvoerder Maikel van der Werff en Thomas Bruns stonden tegen FC Basel 1893 aan de aftrap, waardoor Rasmus Thelander en Matus Bero op de bank plaats moesten nemen.

Vitesse schoot uit startblokken en nam al na twee minuten het Zwitserse doel onder vuur. Alexander Büttner gaf goed voor op Tim Matavz, maar zijn inzet werd van dichtbij gekeerd door Jonas Omlin, de doelman van FC Basel 1893. Uit de daaropvolgende corner bracht Omlin wederom redding toen Van der Werff zijn hoofd tegen de bal wist te zetten.

De Arnhemmers waren in het eerste half uur de bovenliggende partij, al was dat nog niet terug te zien in de score. Onder meer Bryan Linssen en opnieuw Matavz waren dicht bij een treffer, zij troffen echter geen doel. Hierna kwam FC Basel 1893 wat beter in de wedstrijd, dat na iets meer dan een half uur voetbal resulteerde in hun eerste kans. Spits Albian Ajeti omspeelde Eduardo, maar mikte in het zijnet. Doelpunten vielen er niet in het eerste bedrijf, waardoor er gerust werd met een 0-0 stand op het scorebord.

In tegenstelling tot in de eerste helft vielen er na rust amper kansen. De grootste was voor Van Wolfswinkel, die namens FC Basel 1893 zijn comeback maakte in GelreDome, maar Eduardo redde bekwaam. Vitesse kwam niet verder dan een verdwaald schot van Thulani Serero, een inzet van invaller Hilary Gong en een kopbal van Matavz. Zodoende leek het duel na een taaie tweede helft in 0-0 te eindigen. Hier nam Van Wolfswinkel echter geen genoegen mee. In de 93e minuut werd hij weggestuurd door zijn ploegmaat, waarna de spits Eduardo kansloos liet en de eindstand op 0-1 bepaalde.

Komende weekend speelt Vitesse haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Op zondag 12 augustus is FC Groningen dan de tegenstander. Tickets voor deze wedstrijd zijn te koop via Vitesse.nl/ticketshttp://Vitesse.nl/tickets en MijnVitesse (GelreDome).