3 november 2017 In de media

Vitesse verliest in eigen huis

Vitesse is gisteravond in eigen huis tegen een frustrerende nederlaag aangelopen. Namens S.V. Zulte Waregem waren Marvin Baudry en Onur Kaya trefzeker.
Voor het Europese duel met het Belgische S.V. Zulte Waregem was er een basisplaats weggelegd voor de doelpuntenmaker van afgelopen weekend. Naast Mason Mount mocht ook aanvalsleider Luc Castaignos aan de aftrap verschijnen.

Al vroeg in de wedstrijd moest de ploeg van trainer Henk Fraser een tegentreffer incasseren. Vanuit een corner was het Baudry die de bal na een scrimmage binnen kon werken: 0-1. Het eerste gevaar van Arnhemse kant kwam van vleugelaanvaller Milot Rashica. nadat hij handig wegdraaide bij zijn tegenstander kon hij niet genoeg venijn in zijn schot leggen en dus bleef het bij een stand van 0-1.

Nog geen tien minuten later kwamen de geel-zwarten met de schrik vrij toen een vrije trap van oud-Vitessenaar Kaya uiteenspatte op de paal. S.V. Zulte Waregem-verdediger Kingsley Madu ging tot tweemaal toe in de fout en moest met een rode kaart richting de kleedkamers vertrekken. De ploeg van trainer Fraser veerde vrijwel direct na dit moment op en zette de jacht op de gelijkmaker in.

Rashica ging voorop in de strijd en liet in kort tijdsbestek tweemaal van zich horen. Nadat hij met een slimme kapbeweging zijn directe tegenstander van zich af schudde kon hij met links schieten. S.V. Zulte Waregem-sluitpost Louis Bostyn voorkwam een Arnhemse treffer. Vlak hierna vuurde de rappe vleugelspeler van een meter of twintig op de vuisten van Bostyn. Vlak voor rust was daar opnieuw Rashica die dichtbij de gelijkmaker kwam. Via de hand van Bostyn en de lat bleef de bal uit het doel. In het restant van de eerste helft kon Vitesse geen grote kansen meer creëren en zo gingen de geel-zwarten met een 0-1 achterstand rusten.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Vitesse werd via invaller Tim Matavz direct gevaarlijk. De spits kon een strakke voorzet van Rashica net niet verwerken tot doelpunt. Nog geen vijf minuten later was het Thomas Bruns met een kans. De nummer tien van Vitesse kreeg de voorzet van Fankaty Dabo net achter zich en kon daarom te weinig richting geven. In een wedstrijd overladen met gele kaarten was het Alexander Büttner die zijn tweede kreeg en daarom het veld moest verlaten.

Vitesse leek via Mount de aansluitingstreffer te maken maar de bal ging via Bruns, die in buitenspelpositie stond, het doel in en dus kon S.V. Zulte Waregem opgelucht ademhalen. Waar het Vitesse was dat de druk opvoerde en de kansen creëerde in GelreDome was het SV Zulte Waregem dat tot scoren kwam. Kaya benutte de vrije ruimte achterin bij Vitesse nadat aanvoerder Guram Kashia zijn plaats afstond aan Navarone Foor: 0-2.

Vrijwel direct na de 0-2 was Vitesse wederom dicht bij een doelpunt. Bruns leek te scoren maar scheidsrechter Aranovskiy besloot ook dit doelpunt van Vitesse af te keuren. In de slotfase van het duel kon Vitesse geen vuist meer maken en zo eindigde het duel in het voordeel van de bezoekers. De formatie van trainer Fraser treedt zondag 5 november in eigen huis aan tegen PEC Zwolle (14.30 uur).