17 december 2016 In de media

Vitesse verliest in de Kuip (3-1)

Vitesse heeft vanavond met 3-1 verloren van Feyenoord. Na de 1-0 van Eljero Elia wist Vitesse de score gelijk te trekken door een doelpunt van Adnane Tighadouini. Feyenoord won uiteindelijk het duel door twee doelpunten van Steven Berghuis.
Al na drie minuten was er een kans weggelegd voor middenvelder Marvelous Nakamba. Een afgekaatste voorzet van Van Wolfswinkel kwam voor zijn voeten maar Nakamba zag zijn inzet eindigen op de vuisten van Jones. Na een klein kwartier voetballen was het opnieuw Vitesse dat gevaarlijk werd. Lewis Baker nam plaats achter de bal nadat er op de hoek van het zestienmetergebied een overtreding werd begaan op Van Wolfswinkel. Feyenoord-doelman Brad Jones kon in  drie instanties de bal neutraliseren.

Ondanks de twee mogelijkheden voor Vitesse in de beginfase van de wedstrijd opende Feyenoord de score. Kelvin Leerdam kon de scherpe voorzet van Rick Karsdorp niet wegwerken waardoor Elia de bal veroverde en binnentikte: 1-0.  In de 24e minuut kwam de ploeg van trainer Henk Fraser op gelijke hoogte. Een snelle counter via Milot Rashica werd bij de tweede paal atletisch binnengeschoten door Tighadouini: 1-1.

Via Eric Botteghin kwam Feyenoord na een half uur spelen bijna opnieuw op voorsprong. De braziliaanse verdediger kopte vanuit een corner op de lat. In de rebound was Vitesse-sluitpost Eloy Room attent en smoorde zo de aanval in de kiem. Nog geen vijf minuten later moest Room wederom optreden. Met een katachtige reflex kon hij de harde volley van Steven Berghuis pareren. Vlak voor tijd kon Berghuis wel tot scoren komen. De vleugelaanvaller kopte een voorzet van Elia achter Room en zette zo Feyenoord op voorsprong: 2-1. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon voor beide ploegen ongewijzigd. Vitesse leek vroeg in de tweede helft verder op achterstand te komen. Terence Kongolo kopte raak uit een vrije trap maar deed dit vanuit buitenspelpositie. In de 57e minuut was het als nog raak voor Feyenoord. Berghuis verschalkte Room met een laag schot: 3-1. Vitesse bleef voornamelijk via Tighadouini op zoek naar de aansluitingstreffer. De behendige vleugelaanvaller probeerde het tweemaal met een afstandsschot maar beide pogingen troffen geen doel.

Beide ploegen wisten in het laatste kwartier van de wedstrijd nog een aantal kansen te creëren. Zo was Baker namens Vitesse dichtbij met een schot maar zag hij zijn inzet over het doel van Feyenoord gaan. Aan Rotterdamse kant kreeg invaller Jens Toornstra een mogelijkheid maar zijn bal belandde in het zijnet. In de absolute slotfase van het duel kwam Feyenoord nog bijna tot een doelpunt maar via een ingreep van Kosuke Ota en een redding van Room bleef het 3-1.