18 april 2018 In de media

Vitesse verliest doelpuntenfestijn bij AZ: 4-3

Vitesse is tegen een 4-3 nederlaag aangelopen vs bekerfinalist AZ. Vitesse kwam een hattrick van Alireza Jahanbakhsh en een doelpunt van Wout Weghorst kwam niet te boven. Namens Vitesse scoorden Bryan Linssen, Tim Matavz en Mason Mount.

Vitesse begon woensdagavond vs AZ met dezelfde elf spelers als bij de 7-0 gewonnen thuiswedstrijd vs Sparta Rotterdam. Het duel begon feestelijk, want Guram Kashia verbrak een record. Captain Kashia is met 243 wedstrijden de Vitessenaar met de meeste wedstrijden in de Eredivisie ooit. Theo Janssen is sinds vandaag, met 242 wedstrijden, dus onttroond.

De openingsfase was overduidelijk voor thuisploeg AZ. Al in de zevende minuut kwam AZ op 1-0 toen Weghorst de bal achter Vitesse-doelman Jeroen Houwen kopte. Slechts vijf minuten later stond ook de 2-0 al op het scorebord toen Jahanbakhsh het net wist te vinden.

Het had niet veel gescheeld of Vitesse kwam al snel terug in de wedstrijd. Na de 1-0 werd een inzet van Mason Mount van de doellijn gehaald en ook een kopbal van Matt Miazga werd op de lijn gekeerd. Kort daarna leek Roy Beerens te profiteren toen AZ-goalie Marco Bizot ver uit zijn doel kwam. Beerens pikte de bal op maar stiftte net te hoog. In de 22ste minuut kwam de aansluitingstreffer er alsnog. Een voorzet van de rechterkant kwam bij de tweede paal. Linssen pikte de bal op en ramde genadeloos raak: 2-1.

Tien minuten voor de rust had het zo maar gelijk kunnen staan. Wederom was het Miazga die met een kopbal uit een corner voor gevaar zorgde. Waar zijn eerste inzet van de lijn werd gehaald, ging de tweede poging rakelings naast. Vijf minuten later stond de 2-2 dan toch op het scorebord. Mount gaf de bal voor en Matavz kwam voor zijn man en kopte de bal op uitstekende wijze in de verre hoek raak: 2-2.

Terwijl iedereen dacht met een gelijke stand te gaan rusten, kwam daar Jahanbakhsh als een duiveltje uit het doosje. Hij reageerde alert op een diepe bal en verschalkte Houwen met een bekeken lob: 3-2.

Nadat het eerste wapenfeit na rust wederom via het hoofd van Miazga kwam, was het toch de thuisploeg die verder afstand nam. Jahanbakhsh zag op ongeveer twintig meter van het doel ruimte om uit te halen en daarmee tekende hij voor een hattrick en AZ’s vierde doelpunt: 4-2.

Vitesse knokte zich echter, niet voor de eerste keer, terug in de wedstrijd. Na een snelle uitbraak in de 66ste minuut plaatste Mount de bal in de verre hoek: 4-3. Een kwartier voor tijd zeilde een hard afstandsschot van Thomas Bruns over, wat de laatste mogelijkheid bleek in deze wedstrijd.

Vitesse speelt zondag 29 april de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. Dan komt het in nood verkerende FC Twente op bezoek in GelreDome (aanvang 14.30 uur). Tickets voor deze wedstrijd koop je gemakkelijk en snel via Vitesse.nl/tickets.