17 maart 2018 In de media

Vitesse vergeet te scoren : 0-0

Vitesse deed zichzelf zaterdagavond te kort door gelijk te spelen vs Heracles Almelo: 0-0. Ondanks een veldoverwicht en meerdere mogelijkheden stond de brilstand nog negentig minuten nog steeds op het scorebord.
Vitesse begon de thuiswedstrijd met Kara als rechtsback. Na enkele invalbeurten betekende dit zijn basisdebuut voor Vitesse. Roy Beerens keerde weer terug na een lichte bovenbeenblessure en Jeroen Houwen stond onder de lat.

De spaarzame gevaarlijke momenten in de eerste helft vonden plaats voor het duel van Heracles Almelo-goalie Bram Castro. Vitesse nam het Almelose doel onder vuur via afstandsschoten van onder meer Mason Mount en Tim Matavz. Matt Miazga was dreigend met een kopbal en Kara leek te gaan scoren toen hij bij de tweede paal een doorgeschoten corner richting het doel schoot, maar Castro stopte de bal net voor de lijn. Op slag van rust gaf Beerens voor en kwam Bryan Linssen boven zijn tegenstander uit, maar zijn kopbal trof geen doel.

De tweede helft begon veelbelovend. Een voorzet van Lassana Faye bereikte Navarone Foor. De middenvelder in vorm leek te gaan scoren, maar Robin Pröpper bracht redding op de doellijn. Tien minuten na deze poging kapte Beerens zijn directe tegenstander uit, sneed naar binnen en zag zijn schot in de korte hoek in de handen van Castro belanden.

Een kwartier voor tijd pareerde Houwen een schot van Jamiro Monteiro perfect. Een minuut later had Miazga de bal uit een corner voor het inknikken, maar zijn poging ging rakelings naast. Vitesse voerde de druk op en dat resulteerde in een kans voor Mount. De Engelsman dribbelde zich behendig vrij maar schoot daarna hard en hoog in het zijnet. Ondanks het eenrichtingsverkeer lukte het de Arnhemmers niet om de bevrijdende openingstreffer te maken en dus bleef het zaterdagavond in Arnhem 0-0.

Volgende week vindt er geen competitievoetbal plaats in verband met de interlandperiode. De volgende wedstrijd vindt plaats op zaterdag 31 maart. Dan komt Roda JC op bezoek in GelreDome (aanvang 18.30 uur). Tickets voor deze wedstrijd koop je eenvoudig en snel via Vitesse.nl/tickets.