26 september 2015 In de media

Vitesse vergeet in Friesland zichzelf te belonen

Voor de zesde keer dit seizoen heeft Vitesse een uitwedstrijd dit seizoen niet in een zege omgezet. Op bezoek bij het in de Eredivisie tot dusverre moeizaam winnende SC Heerenveen bleef het 0-0.
Vitesse reisde af naar Friesland met 120 minuten in de benen, omdat het woensdag verzuimde het bekerduel met Heracles Almelo (4-1 nederlaag) al vroeg in het slot te gooien. Ook tegen Heerenveen creëerde ploeg van trainer Peter Bosz weer tal van kansen, maar opnieuw werd duidelijk dat de Arnhemmers vooral in uitwedstrijden (twee goals in de vijf voorgaande officiële duels) moeizaam scoren.

Dat had niet alleen met het gebrek aan scherpte in de afronding van Vitesse te maken, maar ook met het uitstekende optreden van Erwin Mulder. De van Feyenoord overgekomen doelman hield Heerenveen in de eerste helft overeind door Milot Rashica (foto) af te stoppen na diens fraaie solo en tien minuten voor rust van dichtbij een schot van Dominic Solanke over de lat te tikken.
Op zoek naar de eerste Eredivisie-overwinning sinds 11 augustus (3-1 tegen De Graafschap) stelde Heerenveen daar weinig tegenover. Henk Veerman gaf bij twee zeldzame uitbraken geen vervolg aan zijn prachtige treffer van afgelopen dinsdag in het bekerduel met NAC Breda (1-0), terwijl Luciano Slagveer de bal na rust niet kon controleren toen Vitesse-keeper Eloy Room die zomaar in zijn voeten speelde.

Ruim een kwartier later maakte Room dat slippertje alweer goed door een bal uit de kruising te boksen, nadat Joey van den Berg het had geprobeerd met een omhaal van grote afstand. Omdat de volledig vrijgelaten Solanke vlak voor tijd opnieuw een droomkans miste, moeten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Heerenveen staat met zeven punten elfde, Vitesse (elf punten) is voorlopig zevende.