16 april 2016 In de media

Vitesse vergeet Heracles Almelo over de knie te leggen

Na een gelijk opgaande eerste helft kwam Vitesse na rust verdiend op 1-0 via Milot Rashica. Ondanks diverse goede mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, eindigde de wedstrijd door een benutte strafschop van Weghorst in 1-1.
De Arnhemmers startten fel aan het duel tegen de nummer vijf van de Eredivisie. Milot Rashica snelde al vroeg in de wedstrijd langs zijn tegenstander maar zijn inzet werd niet gevaarlijk. Aan de andere kant zag Jaroslav Navratil zijn inzet naast gaan. Vitesse voetbalde voornamelijk op de helft van de tegenstander die loerde op de ruimte die af en toe geboden werd.

Het spel golfde eigenlijk de gehele eerste helft op en neer. Ramon Zomer werkte de bal uit een corner over en Rashica zag zijn schot na een sterkte actie voorlangs gaan. Halverwege de eerste 45 minuten werd het gevaar voor beide doelen beduidend minder en de ploeg van hoofdtrainer Rob Maas was slordig met de eindpass om tot uitgespeelde kansen te komen. Vlak voor rust bediende Dominic Solanke met een slim balletje nog wel Denys Oliinyk, maar het schot van de Oekraïner belandde over het doel van keeper Bram Castro.

Direct na rust was het eindelijk wél raak voor de geel-zwarten. Na een goede aanval belandde de voorzet van Ota bij Rashica die de verre hoek vond: 1-0. Na de voorsprong kreeg de ploeg legio mogelijkheden om de score uit te bouwen en de zege naar zich toe te trekken. Uit de diverse, vaak prima, aanvallen ontbrak het geluk bij de strijdende ploeg of werd niet de juiste keuze gemaakt. Tussendoor zag Mark-Jan Fledderus een bal net voorlangs gaan. De toch regelmatig vervelend om overtredingen en kaarten vragende Heraclieden bleven in de omschakeling echter levensgevaarlijk.

Waar iedereen in het met ruim 21.000 toeschouwers gevulde GelreDome wachtte op de bevrijdende tweede treffer, legde scheidsrechter Nijhuis de bal in de 80e minuut op de stip na een handsbal van Sheran Yeini. Weghorst schoot de bal vanaf elf meter onberispelijk binnen. In de laatste fase van de wedstrijd zag Kashia een verdedigende actie nog via de paal het veld weer in rollen. Aan de andere kant lukte het Vitesse niet meer om echt gevaarlijk te worden. Ondanks diverse goede aanvallen en voldoende mogelijkheden lukte het de ploeg niet om zaterdagavond de winst te pakken. Dinsdagavond staat de volgende wedstrijd alweer op het programma, dan in Eindhoven vs PSV.