1 oktober 2016 In de media

Vitesse te sterk voor FC Groningen

Vitesse kwam sterk terug van een vroege achterstand en versloeg FC Groningen (2-1).
Danny Hoesen benutte al na vijf minuten een strafschop. Huurling Lewis Baker trok de stand gelijk met een bekeken vrije trap in de slotminuten van de eerste helft. Kelvin Leerdam kroonde zich tot matchwinner.

De thuisspelende ploeg leunde in aanvallend opzicht op Adnane Tighadouini en Ricky van Wolfswinkel, maar het ontbrak de Arnhemmers regelmatig aan stootkracht. De formatie uit Groningen betrok de verdedigende stellingen en loerde op de counter. Het plan van Ernest Faber had succes, tot de fraaie gelijkmaker van Baker.

Van Wolfswinkel schoot de bal even later langs Groningen-doelman Sergio Padt, maar de aanvaller werd teruggefloten vanwege een overtreding op bewaker Samir Memišević. Na ongeveer 75 minuten werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd vanwege hevig onweer boven Arnhem.

Vitesse kwam als beste uit de tijdelijke onderbreking. Leerdam verwerkte een rebound tot doelpunt, tot vreugde van het geel-zwarte publiek. Baker, maker van de 1-1, had met een geplaatste vrije trap richting de tweede paal een groot aandeel in het winnende doelpunt.

De manschappen van Henk Fraser houden aansluiting met de subtop, voor de Trots van het Noorden blijft het kwakkelen.