14 augustus 2015 In de media

Vitesse te sterk voor 10 Limburgers

Vitesse mag zich in ieder geval de komende 24 uur koploper van de Eredivisie noemen
Na het 1-1 gelijkspel van vorige week bij Willem II, voldeed het elftal van Peter Bosz vrijdagavond aan de verwachtingen tegen promovendus Roda JC Kerkrade.

De Arnhemmers kwamen wat moeizaam op gang en hadden op slag van rust een beetje hulp van de tegenpartij nodig, maar liepen vervolgens simpel uit naar een comfortabele 3-0 overwinning.

Vitesse had in de eerste helft een overwicht, maar begon matig aan de ontmoeting. Farshad Noor had al na twee minuten de 0-1 op zijn schoen, ware het niet dat zijn inzet, op aangeven van Anco Jansen, op de paal eindigde.

De thuisploeg nam daarna een minuut of twintig het heft stevig in handen en kreeg kansen. Abiola Dauda bleek het vizier echter niet op scherp te hebben: in vier minuten tijd schoot de spits van dichtbij over en stuitte hij vervolgens op doelman Benjamin van Leer. Roda stelde beperkte zich in die fase met name tot tegenhouden.Tegen het einde van de eerste helft kwamen de gasten er weer iets vaker uit, maar tot grote kansen leidde dat niet.

Eén minuut voor het verstrijken van de eerste helft kreeg de wedstrijd plots een ander gezicht. Ard van Peppen sloeg in een reflex de bal uit zijn eigen doel en werd met rood van het veld gestuurd. Jongeling Lewis Baker, gehuurd van Chelsea, ontfermde zich over het klusje van elf meter en maakte geen fout. Die treffer was gezien het spelbeeld niet onverdiend te noemen.

Roda begon daardoor na rust aan de bijna onmogelijke missie om met een man minder een achterstand weg te werken. De gasten uit Zuid-Limburg hielden zich dan ook vooral bezig met het beperken van de schade, in de hoop via een snelle tegenstoot toch nog iets terug te kunnen doen. Bijna gebeurde dat ook: een harde knal van afstand bracht Eloy Room bijna in de verlegenheid, maar via het gezicht van de Vitesse-goalie bleef de bal buiten het doel.

Even daarvoor had Guram Kashia aan de overkant overigens al op de lat gekopt.Omdat de 2-0 niet viel en Vitesse onnodig veel ruimte weggaf achterin, bleef de wedstrijd een minuut of 25 in de tweede helft spannend. Precies op driekwart van de wedstrijd maakte Dauda echter alsnog een einde aan het laatste sprankje hoop van de bezoekers. De spits reageerde attent op een steekpass van Kevin Diks en schoot de bal zonder na te denken achter Van Leer.

Het laatste woord was aan invaller Nathan, die na met een achteloos en prachtig geplaatst schot de eindstand op 3-0 bepaalde.