5 maart 2017 In de media

Vitesse stelt teleur in Zwolle: 3-1 nederlaag

Vitesse heeft vanavond met 3-1 verloren van PEC Zwolle. De Arnhemmers keken al snel tegen een 2-0 achterstand aan, kwamen direct na rust nog wel terug in de wedstrijd, maar na een rake vrije trap was het over en sluiten voor de ploeg van Henk Fraser.
In de derde uitwedstrijd van deze week begon Michael Tørnes in het doel. Hij verving de geblesseerde Eloy Room. Ook Kevin Diks en Adnane Tighadouini keerden terug in de basis. Beide ploegen creëerden in de openingsfase van de wedstrijd geen echte mogelijkheden. Na ruim tien minuten was het PEC Zwolle dat als eerst gevaarlijk werd en daar direct van profiteerde. Saymak trof doel en zette de Zwollenaren daarmee op voorsprong: 1-0.

Vitesse zocht naar mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen maar kwam niet tot echte kansen. Het schot van Adnane Tighadouini ging naast het doel van keeper Mickey van der Hart. Nog in dezelfde minuut deed de ploeg van hoofdtrainer Ron Jans wat terug. Een lange bal van Philippe Sandler belandde bij Brock-Madsen, die de bal over de uitgekomen Tørnes het doel in kopte: 2-0. Via schoten van Van Wolfswinkel en Kevin Diks probeerde Vitesse het net te vinden maar beide schoten belandde in de handen van Van der Hart . Ook de aanval van de razendsnelle Milot Rashica stuitte op de doelman.

Direct na rust was het wel raak voor Vitesse. Van Wolfswinkel was er in de rebound vliegensvlug bij nadat Van der Hart moeite had met het schot van Rashica. Het zette de 2-1 op het scorebord. Kort daarna kreeg de spits een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Goed vrijgespeeld stond Van Wolfswinkel alleen voor de doelman, maar zijn inzet werd gepakt.

Maar het Zwolse gevaar was daarmee niet geweken. Vitesse kwam goed weg toen het schot van Queensy Menig op de paal uiteen spatte. Twee minuten later belandde de bal wel tussen de palen nadat Holla plaatsnam achter de bal en de vrije trap binnenschoot: 3-1.

Van Wolfswinkel kreeg nog een kans op een tweede treffer van de avond maar wederom stond keeper Van der Hart in de weg. In de slotfase van de wedstrijd was daar Ryan Thomas met een grote kans voor PEC Zwolle. Hij vuurde een schot af op het doel maar de bal knalde op de lat. Daarmee verloor Vitesse de wedstrijd in Zwolle met 3-1.

Vitesse neemt het vrijdag 10 maart op tegen Sparta Rotterdam. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in GelreDome. Tickets voor deze wedstrijd zijn te koop in MijnVitesse (GelreDome) of online via Vitesse.nl/online.