14 december 2014 In de media

Vitesse speelt voor de zevende keer gelijk

Vitesse heeft ook op bezoek bij FC Groningen geen overwinning geboekt. De ploeg van trainer Peter Bosz kwam in stadion Euroborg niet verder dan 1-1.
Zaterdag 18 oktober was de laatste keer dat Vitesse als winnaar van het veld stapte. Destijds werd Willem II met 4-1 verslagen. Het is sowieso niet het beste jaar voor de Arnhemmers. Vitesse won pas acht wedstrijden in 2014. Ter vergelijking, de club uit Gelderland boekte in 2013 twintig zeges.

In Groningen was een goed resultaat nodig om weg te komen uit de onderste regionen. En zover leek het in het eerste half uur niet te komen. De thuisploeg was heer en meester en kreeg via Mimoun Mahi binnen een half uur drie grote kansen. De samenwerking tussen de zomeraankoop van FC Groningen en Michael de Leeuw verliep uitstekend, alleen werd dat niet uitgedrukt in cijfers.

Tot twee keer toe was de inzet van Mahi te slap, terwijl hij bij de derde kans de bal beter opzij had kunnen leggen op Tjaronn Chery. Waar Groningen de ene kans na de andere kans onbenut liet opende Bertrand Traoré vlak voor de rust de score namens Vitesse. De spits van de Arnhemmers fopte Martijn van der Laan en liet doelman Sergio Padt kansloos met een bekeken schot. Een bittere pil, die de bezoekers na de rust moesten slikken. In de tweede helft was Vitesse juist weer sterker, maar wist Groningen het net te vinden.

Mahi loste een verwoestend schot. Doelman Eloy Room kon de inzet van de aanvaller met moeite keren, maar had geen passend antwoord op de rebound van Chery: 1-1. Beide ploegen kregen in de slotfase nog kansen op de winnende treffer, maar zowel Chery als Traoré wist het net niet te vinden. Vitesse bezet na het gelijkspel de twaallfde plaats, terwijl de ploeg van trainer Erwin van de Looi is terug te vinden op plek acht.