27 januari 2016 In de media

Vitesse speelt in GelreDome gelijk tegen PEC Zwolle

Vitesse is er woensdagavond niet in geslaagd om te winnen van PEC Zwolle. De Arnhemmers waren het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg, maar benutten niet genoeg kansen. In de tweede helft kwam Vitesse via een eigen doelpunt van Bram van Polen nog wel op voorsprong, maar niet veel later zorgde Dirk Marcellis voor de gelijkmaker. Eindstand: 1-1.
Vitesse zorgde voor het eerste gevaar in de wedstrijd. Ibarra, die de geblesseerde Rashica verving, kreeg de bal in de 3e minuut in de voeten gespeeld. De vlugge rechtsbuiten schoot de bal in de handen van Zwolle-keeper Van der Hart. De Arnhemmers bleven het eerste kwartier de beter voetballende ploeg. In de 14e minuut probeerde Vako van afstand de doelman te testen. Van der Hart kon de bal keren. Uit de hoekschop die daarop volgde, kopte Solanke de bal rakelings over.

De eerste mogelijkheid kregen de Zwollenaren in de 23e minuut. Bouy mocht vanaf een aantrekkelijke afstand tot het doel een vrije trap nemen. De bal ging net over het doel van Vitesse-keeper Room. Na een half uur spelen was Van der Werff in de eerste helft het dichtst bij een openingstreffer. Uit een hoekschop kopte de centrale verdediger rakelings naast. PEC Zwolle kwam hierna beter in de wedstrijd en kreeg ook een tweetal goede kansen.

Ibarra dribbelde in de 45e minuut langs de verdedigers van Zwolle en wist een goede lage voorzet te geven. De bal kwam bij Brown terecht, maar hij kreeg niet de mogelijkheid om uit te halen. Het was druk in het strafschopgebied. In de blessuretijd waren de Arnhemmers opnieuw dichtbij een doelpunt. Bijna werkte een Zwolle-speler de bal in eigen doel. De tweede helft begon goed met een schietkans voor Ibarra. Ook Zwolle kreeg hierna een goede kans. Room kon met enige moeite een schot van Marcellis keren.

Vitesse had in het eerste kwartier na rust moeite met kansen creëren. PEC verdedigde sterk, de Arnhemmers hadden moeite om door de defensie van Zwolle te komen. Diks probeerde van afstand te schieten en uit hoekschoppen werd Vitesse af en toe gevaarlijk. Ota probeerde vanuit een moeilijke positie op doel te schieten. Zijn bal ging naast.

In de 65e minuut was het raak. Brown gaf een prachtige bal op Ibarra, die veel ruimte kreeg om een goede voorzet te geven. Zijn voorzet belandde via Zwolle-verdediger Bram van Polen in het doel. Vitesse kon niet lang van de voorsprong genieten. Drie minuten later maakte Marcellis de gelijkmaker. Vitesse wilde in de laatste twintig minuten voor de winst gaan, maar kreeg te weinig ruimte om écht grote kansen te creëren. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Komende zaterdag speelt Vitesse opnieuw in GelreDome. Dan is Excelsior de tegenstander. De wedstrijd begint om 18.30 uur. Voor deze wedstrijd geldt het speciale tarief in de voorverkoop van €10,- voor alle kaarten, ongeacht leeftijd of tribune. Exclusief voor alle seizoenkaarthouders is er de mogelijkheid om kaarten te kopen voor maar €5,-. Kaarten zijn verkrijgbaar in Mijn Vitesse (GelreDome) en via Vitesse.nl/online.