1 december 2018 In de media

Vitesse speelt gelijk tegen FC Emmen

Vitesse is zaterdagavond blijven steken op een gelijkspel vs FC Emmen. In eigen huis kwam de ploeg van hoofdtrainer Leonid Slutskiy niet verder dan 1-1.
Vitesse was vanaf minuut één de bovenliggende partij in GelreDome. Nadat Martin Ødegaard en Thulani Serero het doel van FC Emmen zonder succes onder vuur namen, kreeg Bryan Linssen halverwege de eerste helft de grootste kans van de wedstrijd. Na een scrimmage voor de goal van FC Emmen-doelman Kjell Scherpen had Linssen de mogelijkheid om de score te openen, maar zijn stijlvolle hakbal eindigde in de handen van Scherpen.

Linssen scoort
Tien minuten later was het wel raak. Roy Beerens slingerde de bal in het zestienmetergebied en vond het hoofd van ploeggenoot Linssen. Met een harde kopbal verschalkte hij Scherpen: 1-0. Alexander Büttner had vlak voor rust de marge kunnen verdubbelen, maar van dichtbij schoot hij over. Aan de andere kant verrichte Eduardo goed keeperswerk op een pegel van Anco Jansen. [image]

Afscheid Kashia
Na het rustsignaal bleef het publiek in GelreDome massaal zitten voor het afscheid van Guram Kashia. Nadat algemeen directeur Joost de Wit de voormalig captain tot Zilveren Vitessenaar uitriep, werd een geëmotioneerde Kashia geëerd middels een prachtig spandoek.

Gelijkmaker
In de 52e minuut kwam FC Emmen op gelijke hoogte met Vitesse. Na matig wegwerken van de Arnhemse defensie kon Glenn Bijl uithalen. Eduardo keerde zijn inzet, maar uit de rebound was Caner Cavlan er als de kippen bij om de 1-1 binnen te werken.

Kansen
Vitesse trok ten aanval en kwam via Ødegaard bijna weer op voorsprong. De Noor dribbelde richting het doel van Scherpen, maar schoot rakelings over. Kort hierna was het de beurt aan Vyacheslav Karavaev. Na een slimme steekpass van Ødegaard werd zijn inzet echter gekeerd door Scherpen. Luttele seconden later leek Danilho Doekhi dan de 2-1 op het scorebord te zetten, maar wederom stond Scherpen goed opgesteld. [image]

Gemiste trafschop
Vijf minuten voor het einde kreeg Vitesse een strafschop. Invaller Navarone Foor stuurde Büttner met een heerlijk lobje het zestienmetergebied in, waarna laatstgenoemde onderuit werd getrokken door Gersom Klok. Linssen ging achter de bal staan, maar gleed uit en de pingel zeilde over. In extremis kreeg Linssen een dot van een kans, maar ook deze was niet aan hem besteed. Hierdoor bleef Vitesse steken op een gelijkspel vs FC Emmen.