15 juli 2017 In de media

Vitesse speelt gelijk tegen de nummer twee van Turkije 1-1

Vitesse heeft tijdens het trainingskamp in Oostenrijk met 1-1 gelijkgespeeld tegen het Turkse Basaksehir, beide doelpunten vielen na rust.
Bij Vitesse ontbraken Buitink, Tornes en Matavz vanwege blessures. Mitchell van Bergen was ziek en deed daarom niet mee. In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar gescoord werd er niet. Een van de grootste kansen kwam op naam van oud-Feyenoorder Eljero Elia, maar hij miste.

Ten Teije scoort

Ook in de tweede helft hadden de Arnhemmers het lastig met de Turkse tegenstander, maar Lars ten Teije kon toch de 1-0 maken. Dat deed hij na goed voorbereidend werk van Milot Rashica. Die voorsprong werd tien minuten voor tijd weggeven. Maikel van der Werff leverde bal slordig in en Sokol Cikalleshi kon de 1-1 maken.

Ten Teije had daarna nog de kans om de winnende te maken, maar dat lukte niet. Daardoor bleef het 1-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd brachten de beide teams een steunbetuiging aan Abdelhak Nouri, de Ajax-speler die ernstige hersenschade opliep nadat hij in elkaar zakte tijdens een oefenwedstrijd. Nouri speelde met rugnummer 34.

Istanbul Basaksehir – Vitesse 1-1 (0-0)
'72 0-1 Ten Teije; '82 1-1 Cikalleshi

Opstelling Vitesse: Pasveer; Dabo ('82 Lelieveld), Kashia, Kruiswijk ('75 Vd Werff), Büttner ('82 Faye); Bruns, Serero ('82 Colkett), Foor; Rashica, Ten Teije, Linssen.

Opstelling Basaksehir: Volkan, Caicara, Attamah, Mahmut, Clichy, Irfan Can, Emre, Vişça, Mossoro, Elia, Adebayor.

Vitesse vliegt zondag terug naar Nederland. Dinsdagochtend om 11.00 uur is op Papendal de eerstvolgende training.