11 maart 2017 In de media

Vitesse ruim langs Sparta

​Vitesse heeft vanavond een glansrijke 5-0 zege geboekt op Sparta Rotterdam. De matige Rotterdammers waren geen partij voor de scherpe Arnhemmers. Prachtig moment was het eerste doelpunt van Arnold Kruiswijk in het betaald voetbal.
Bij de ploeg van Henk Fraser keerden Nathan en Kruiswijk terug in de basis. De eerste twintig minuten van de wedstrijd was er weinig dreiging vanuit beide ploegen. Dat veranderde toen de eerste treffer knap werd binnen getikt door Van Wolfswinkel, nadat hij een terugkopbal van Denzel Dumfries onderschepte.

Al snel volgden er meer mogelijkheden. Kevin Diks gaf de bal goed mee aan Milot Rashica, die de bal tot een voorzet verwerkte. Foor kon niet de juiste richting meegeven waardoor de bal naast het doel verdween. Even later was het wel raak. Foor zette de Spartaanse verdediging met een mooie beweging aan de kant. Na een combinatie met Nathan beloonde hij zichzelf door de bal strak binnen te schieten: 2-0.

Rashica leek de derde Arnhemse treffer op zijn schoen te hebben maar keeper Roy Kortsmit bracht redding. Een memorabel moment volgde. Het was Arnold Kruiswijk die de derde treffer binnenschoot en daarmee zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal maakte. Vlak voor rust breidde Nakamba de voorsprong nog verder uit tot 4-0.

Na rust voerde Rashica de druk nog eens op. Na een behendige actie ging de bal over de achterlijn en even later kwam zijn voorzet terecht in de handen van Kortsmit. Een rake kopbal van Kashia zorgde ervoor dat de ploeg uit Arnhem op een 5-0 voorsprong kwam. Ook Lewis Baker was dicht bij een treffer. Zijn schot stevende af op het doel maar werd geweerd door keeper Kortsmit.

De Rotterdammers probeerde via Jerson Cabral nog tot scoren te komen maar hij schoot de bal net over het doel van Eloy Room. In de slotfase van de wedstrijd was het opnieuw Rashica die op zoek ging naar een doelpunt. Tweemaal verdween de bal over het doel. Desondanks werd de overwinning dik verdiend binnengesleept.

Vitesse speelt haar volgende thuiswedstrijd op zondag 2 april tegen NEC. Meer informatie over kaartverkoop kun je vinden op Vitesse.nl/tickets.