9 november 2014 In de media

Vitesse roept winnende reeks Feyenoord halt toe (0-0)

Aan de zegereeks van Feyenoord is zondag in Arnhem een einde gekomen. Na vijf overwinningen op rij in de Eredivisie moest de ploeg van trainer Fred Rutten bij Vitesse genoegen nemen met 0-0.
Gezien het spelbeeld was dat een rechtmatige uitslag.

Rutten had toch wel voor een verrassende vervanger gekozen voor rechtsback Luke Wilkshire, die donderdag in de Europese thuiswedstrijd tegen HNK Rijeka (2-0) na de rust een dijbeenblessure had opgelopen. In dat duel nam oud-international Khalid Boulahrouz zijn plaats in. Rutten besloot voor het bezoek aan Arnhem zijn aanvallend ingestelde middenvelder Rick Karsdorp een herkansing te geven.

Vorige maand moest Wilkshire in de rust van de verloren uitwedstrijd tegen HNK Rijeka (3-1) zich eveneens met een blessure laten vervangen. Rutten koos toen voor Karsdorp, die echter in de tweede helft een nogal onzekere indruk maakte.

Karsdorp, die in Kroatië in huilen uitbarstte na zijn zwakke optreden, werd in de eerste helft door zijn directe tegenstander Denis Oliinik nauwelijks op de proef gesteld. De debutant in het Rotterdamse basisteam bleef goed overeind en dat gold eigenlijk voor heel Feyenoord. De ploeg van Rutten had voor de rust een licht overwicht, maar verzuimde uit een paar goede kansen tot scoren te komen. Doelman Piet Velthuizen liet zich bij doelpogingen van onder anderen Elvis Manu, Jordy Clasie en Lex Immers steeds net niet verschalken.

Collega Kenneth Vermeer moest in de eerste helft vooral goed opletten bij een serie hoekschoppen. Met een snelle interventie hield hij Bertrand Traoré in de 35e minuut van een vrije schietkans af. Verder ging er wel enige dreiging van Vitesse uit, maar mede door het sterke spel van centrale verdediger Sven van Beek kon de thuisploeg geen openingen forceren in de Rotterdamse afweer.

Met Mitchell te Vrede voor de opnieuw tegenvallende Colin Kazim-Richards trachtte Rutten zijn ploeg na de rust nog wat meer aanvalskracht te geven. Feyenoord oogde echter minder fris en energiek dan in de eerste helft. Zo moest Karsdorp in de 67e minuut licht aangeslagen naar de kant, waardoor alsnog Boulahrouz het veld in kwam.

Clasie en invaller Jean-Paul Boëtius waren in de spannende slotfase met doelgerichte schoten (reddingen Velthuizen) nog wel dicht bij 0-1. Vermeer hield in de 84e minuut Abiola Dauda van de winnende treffer af.