Archief
Vitesse-Roda JC in het teken van Slag om Arnhem 17/09/2011

De spelers van Vitesse die vanavond in actie komen tegen Roda JC dragen een bijzonder tenue. Op de rechtermouw van het shirt prijkt zoals gewoonlijk het beeldmerk van de Eredivisie, op de borst dragen ze het logo van de Airbornes.

"De KNVB heeft er speciaal toestemming voor gegeven", zegt Stef ten Thij. Hij is namens de Supportersvereniging Vitesse verantwoordelijk voor de omlijsting van de jaarlijkse 'Airborne-wedstrijd', waarbij de fans stil staan bij de Slag om Arnhem.

De shirts zullen vanaf morgen worden geveild, de startprijs is dertig euro. De opbrengst is voor de Stichting Airborne Herdenkingen.

Vitesse zelf, dat een campagne startte naar aanleiding van de jubileumwedstrijd in 1942, laat zich ook niet onbetuigd. "Wij verlenen alle medewerking", zegt directeur Paul van der Kraan. Op de posters waarmee de wedstrijd wordt aangekondigd, domineert voor één keer het maroonrood en lichtblauw van de Airbornes.

Ten Thij heeft al toezeggingen van veteranen die de wedstrijd zullen bijwonen. Hij rekent in totaal op een twintigtal oud-strijders bij de vijfde Airborne-wedstrijd die hij mede organiseert. "Johnny Peters van de Arnhem Veterans Club komt in elk geval", weet hij.

Voor het duel zal de Luchtmobiele Brigade abseilen boven de Zuid- en de Noord-Tribune, in de rust spelen een kleine negentig doedelzakspelers. Ten Thij: "Alle muziek rond de wedstrijd is in de stijl van de jaren veertig en vijftig."


Bron: Gelderlander Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl