14 februari 2015 In de media

Vitesse rekent voor rust al af met Willem II

Vitesse is bezig aan een flinke opmars in de eredivisie. Tegen Willem II boekte de ploeg van trainer Peter Bosz de vierde overwinning op rij: 2-0.
Een dikverdiende triomf, want Willem II kreeg in het matige duel vrijwel geen serieuze kans. Doelman Eloy Room kon daardoor gemakkelijk de 'nul' houden. Dat was voor de vierde achtereenvolgende keer.

Beide ploegen begonnen moeizaam aan het duel, met veel stroef lopende combinaties, foute passes en onnodig balverlies. Vitesse kreeg in die matige openingsfase de beste mogelijkheden. Doelman Kostas Lamprou reageerde attent op een afstandsschot van Valeri Qazaishvili en redde bekwaam bij een doorbraak van Denis Olinik.

Naarmate de eerste helft vorderde, nam Vitesse steeds meer het initiatief. Willem II beperkte zich tot counters, die veelal liepen via de slimme Samuel Armenteros. Het centrale verdedigingsduo Jan-Arie van der Heijden en Guram Kashia had het soms lastig met de beweeglijke spits.

Na bijna een half uur kwam Vitesse verdiend op voorsprong. Davy Pröpper schoot van ver snoeihard tegen de paal. De attente Zakaria Labyad had vervolgens geen moeite de bal van dichtbij achter Lamprou te schieten. Kort voor de rust verdubbelde Bertrand Traoré de marge. De spits krulde de bal van afstand knap achter Lamprou. De kleine keeper van Willem II stond daarbij te ver voor zijn doel.

Aansluitingstreffer

Ook in de tweede helft was Vitesse, zonder tot goed voetbal te komen, de betere ploeg. Willem II probeerde wel de aansluitingstreffer te forceren, maar slaagde er zelden in gevaarlijk te worden voor het doel van Room. Daarvoor kreeg spits Armenteros te weinig steun van Terell Ondaan en Ben Sahar.

Vitesse kreeg wel wat kansen de voorsprong te vergroten. Invaller Wallace en Traoré waren niet precies genoeg in de afwerking en Marko Vejinovic was ongelukkig met zijn schoten en vrije trappen.