16 januari 2018 In de media

Vitesse opent 2018 met een overwinning: 0-1

Vitesse heeft dinsdagavond met 0-1 gewonnen op Het Kasteel. Vitesse wist in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken. Mason Mount maakte namens de Arnhemmers het enige doelpunt van de wedstrijd.
Vitesse begon 2018 met de inhaalwedstrijd op Het Kasteel. In de vierde minuut kwam Mount knap door, maar de Engelsman zag zijn schot gekeerd worden door Sparta-doelman Roy Kortsmit. De thuisploeg, waar Dick Advocaat als nieuwe trainer op de bank had plaatsgenomen, kwam beter in de wedstrijd. De Spartanen kregen zelfs de beste kansen in de eerste helft. Ilias Alhaft schot rakelings naast en Robert Mühren leek alleen op Remko Pasveer af te stormen, maar Guram Kashia bracht net op tijd redding met een sliding. Vitesse kwam voor rust niet verder dan pogingen van Thomas Oude Kotte en Milot Rashica van afstand.

Na rust noteerde Vitesse meteen enkele dotten van een kans. Eerst raakte Rashica de bal niet goed waardoor de bal naast het doel belandde. Een minuut later was Oude Kotte gevaarlijk uit een vrije trap van Mount.

In de 64ste minuut opende Mount de score. De Engelse middenvelder werkte een voorzet van Rashica uitstekend tegen de touwen: 0-1. De thuisploeg had kort na de openingstreffer de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar Pasveer plukte een vrije trap van Mühren behendig uit de bovenhoek. Vervolgens was het weer de beurt aan Vitesse. Tim Matavz kreeg de bal, draaide en haalde uit, maar Sparta-keeper Kortsmit keerde met zijn vuisten. Precies op het moment dat de hagel met bakken uit de hemel kwam, schampte Kashia een vrije trap van Mount, maar zag de aanvoerder zijn inzet naast gaan.

Doordat het 0-1 bleef, mocht Sparta blijven ruiken aan de gelijkmaker. Die kwam er bijna via Loris Brogno, maar zijn poging werd ternauwernood op de lat getikt door de uitstekend spelende Pasveer. De ploeg van hoofdtrainer Dick Advocaat wist geen gevaar meer te creëren en omdat ook Matavz zijn geplaatste schot richting de kruising gekeerd zag worden bleef het bij 0-1.

Zaterdag speelt Vitesse de eerste thuiswedstrijd van 2018. Dan komt sc Heerenveen op bezoek in GelreDome (aanvang 20.45 uur). Tickets voor deze wedstrijd zijn eenvoudig en snel te kopen via Vitesse.nl/tickets.