7 april 2018 In de media

Vitesse onderuit vs NAC Breda

Vitesse is zaterdagavond tegen een 1-0 nederlaag aangelopen. In Breda was NAC dankzij een treffer van Angelino te sterk.
In de uitwedstrijd vs NAC Breda was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Sadig Umar stond plots vrij, maar de aanvaller schoot van dichtbij hard en hoog over. Na ruim een half uur spelen was het weer Umar met een poging, maar ook deze inzet ging over. In de tussentijd probeerde Bryan Linssen wat terug te doen. De ene poging eindigde in het zijnet en de andere poging ging naast.

NAC Breda kwam in de 35ste minuut op voorsprong. Op de rand van het zestienmetergebied haalde Angelino aan. Zijn vrije trap werd onderweg nog aangeraakt en dat bleek voldoende voor de voorsprong: 1-0.

De tweede helft begon veelbelovend toen Linssen drie minuten na rust en schot afvuurde, maar die werd gepakt door NAC-doelman Nigel Bertrams. Een vrije trap van Mason Mount die in de muur belandde en een poging van Linssen die door doelman Bertrams op de doellijn werd gestopt waren andere wapenfeiten in de tweede helft. Tussendoor dacht de thuisploeg een tweede doelpunt te maken, ware het niet dat dat niet doorging vanwege buitenspel.

Vitesse perste er een slotoffensief uit. De gelijkmaker werd een kwartier voor tijd bijna genoteerd door invaller Thomas Buitink, maar zijn schot belandde op de paal. Vitesse bleek niet bij machte op de wedstrijd naar zich toe te trekken, waardoor de ploeg met een nederlaag de bus naar Arnhemse instapte.

Vitesse speelt volgende week, zaterdag 14 april, een thuiswedstrijd vs Sparta Rotterdam (aanvang 19.45 uur).