3 december 2017 In de media

Vitesse onderuit in Rotterdam: 1-0

Vitesse heeft vanavond verloren. Feyenoord was in eigenhuis te sterk: 1-0. Al vroeg in de wedstrijd noteerde Nicolai Jørgensen de openingstreffer op het scorebord.
Vitesse kreeg voor rust een aantal grote mogelijkheden maar vergat te scoren. In de tweede helft creëerde het team van Henk Fraser minder kansen en zo bleven de punten in Rotterdam.

Milot Rashica keerde terug in de basis na hersteld te zijn van lichte liesklachten. Vitesse had het lastig in de openingsfase van de wedstrijd, waardoor de defensie de bal meermaals moest wegwerken. In de negende minuut sloeg Feyenoord wel toe. Een voorzet van Sofyan Amrabat werd hard ingeschoten door Nicolai Jørgensen: 1-0.

Na een kwartier kwamen de Arnhemmers beter in de wedstrijd. Rashica lepelde de bal naast het doel van Feyenoord-keeper Brad Jones en niet veel later gaf hij een goede voorzet, die maar net voorbij ging aan Mason Mount en Bryan Linssen. Er volgde een mogelijkheid voor Tim Matavz, maar ook hij wist de bal niet tussen de palen te krijgen. Aan de andere kant kreeg Feyenoord een grote kans. Remko Pasveer wist, met een goede reflex, een tweede treffer van de Rotterdammers te net voorkomen.

Na rust golfde het spel op en neer, maar de grote kansen bleven uit. Een strakke voorzet van Büttner zorgde voor dreiging, maar Matavz wist de bal niet te raken. Feyenoord wist regelmatig in de counter te ontsnappen, maar echt gevaarlijk werden de Rotterdammers niet. De mannen van Henk Fraser kwamen aan het einde van de wedstrijd dichterbij het doel van Feyenoord. Helaas bleven ook in de slotfase de doelpunten uit. Eindstand: 1-0.

Vitesse speelt donderdag 7 december haar laatste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Europa League. Om 21.05 wordt er in GelreDome afgetrapt tegen OGC Nice. Tickets zijn te koop via Vitesse.nl/Europa.