18 april 2018 In de media

Vitesse onderuit bij AZ

Vitesse is twee speelrondes voor het einde van de competitie nog niet zeker van deelname aan de play-offs. De Arnhemse ploeg ging na de recordzege op Sparta (7-0) woensdagavond onderuit in het doelpuntrijke uitduel met AZ: 4-3. Met drie treffers én een assist was Alireza Jahanbakhsh de grote man in Alkmaar.
Vitesse, in dezelfde formatie als in de thuiswedstrijd tegen Sparta, begon dramatisch in Noord-Holland. Wout Weghorst opende in de zevende minuut de score. Guram Kashia was de spits kwijt na een voorzet van Jahanbakhsh (1-0). Vijf minuten later schoot de vleugelflitser uit Iran zelf raak: 2-0.

Bryan Linssen bracht Vitesse in de 22ste minuut terug in de wedstrijd. De aanvaller kon binnen schieten uit een voorzet van Roy Beerens. Tim Matavz maakte vijf minuten voor rust gelijk met een fraaie kopbal: 2-2.

In de slotseconden van de blessuretijd bracht Jahanbakhsh de stand op 3-2. De oud-NEC’er tilde de bal over doelman Jeroen Houwen, die onnodig ver uit zijn goal kwam. Jahanbakhsh maakte snel in de tweede helft zijn hattrick en dankte daarbij opnieuw Houwen. De keeper verkeek zich ditmaal op het afstandsschot van de aanvaller.

Mount maakte in de 66ste minuut de wedstrijd weer spannend. De Britse huurling ging na een snelle uitbraak alleen af op AZ-keeper Marco Bizot en rondde koelbloedig af (4-3). De gelijkmaker viel in de slotfase niet meer.

Niet zeker
Door de nederlaag is Vitesse nog altijd niet zeker van de play-offs om Europees voetbal. De formatie van interim-trainer Edward Sturing staat weliswaar zevende, maar het verschil met concurrent ADO Den Haag (nummer negen van de ranglijst) is slechts twee punten. Plek vijf tot en met acht zijn goed voor deelname aan de nacompetitie.

Vitesse speelt nog tegen FC Twente (thuis) en Willem II (uit).

AZ – Vitesse 4-3 (3-2)
7. Weghorst 1-0, 12. Jahanbakhsh 2-0, 22. Linssen 2-1, 40. Matavz 2-2, 45+1. Jahanbakhsh 3-2, 53. Jahanbakhsh 4-2, 66. Mount 4-3.

AZ: Bizot; Van Rhijn, Seuntjens, Hatzidiakos, Wijndal (83. Ouwejan); Midtsjo, Til, Koopmeiners; Jahanbakhsh (63. Van Overeem), Weghorst, Idrissi (85. Van Eijden).

Vitesse: Houwen; Karavaev, Kashia, Miazga, Büttner (89. Buitink); Serero (58. Bruns), Mount, Foor; Beerens (80. Van Bergen), Matavz, Linssen.