28 mei 2016 In de media

Vitesse O19 pakt de beker

Vitesse O19 heeft vanmiddag de bekerfinale na het nemen van strafschoppen gewonnen van NEC O19. Het werd 4-2 in de penaltyserie.
De reguliere wedstrijd eindigde in 1-1. In de bloedstollende verlenging scoorden beide ploegen een keer, waardoor er penalty’s moesten worden genomen. Dankzij penaltykiller Stef Brummel wint onze hoogste jeugdploeg voor de eerste keer in de historie de nationale beker.

De Arnhemmers begonnen ijzersterk aan de wedstrijd, want al binnen drie minuten konden de mannen van trainer Joseph Oosting elkaar in de armen vallen. Rechtsback Julian Lelieveld was mee opgekomen en gaf de bal vanaf de achterlijn voor. Via een gelukje kwam de bal weer voor de voeten van Lelieveld terecht. De verdediger twijfelde geen moment en schoot de bal hard in de verre hoek achter doelman Paes: 0-1.

Geschrokken van de snelle achterstand knokte de thuisploeg zich enigszins terug in de wedstrijd. De Nijmegenaren kregen enkele gevaarlijke kansjes. Vitesse-verdediger Joeri Potjes moest de bal na een kwartier spelen van de doellijn halen om de gelijkmaker te voorkomen. Aan de andere kant leek Mitchell van Bergen zijn ploeg op 0-2 te zetten, maar oog in oog met de keeper mikte de jonge Ossenaar naast. Het was een spannende eerste helft in De Goffert, waar zo’n 1500 supporters aanwezig waren, maar beide ploegen leden wel vaak onnodig balverlies.

In de tweede helft hadden de Arnhemmers wederom het betere van het spel. De combinaties verliepen soepeler en dat leverde enkele goede aanvallen op. Van Bergen kreeg al snel een goede mogelijkheid, maar doelman Paes reageerde alert. Zhang probeerde het even later met een geplaatst schot, maar ook hij vond de Nijmeegse goalie op zijn weg. De bezoekers hadden in het tweede bedrijf weinig te duchten van de thuisploeg. Van Bergen leek tien minuten voor tijd de beslissende tweede treffer te maken, maar na een scrimmage voor het doel schoot hij de bal hoog over.

De wedstrijd leek in de knip, maar compleet tegen de verhouding in kwamen de Nijmegenaren in de blessuretijd op gelijke hoogte via Wouters. De verdediger knikte de bal in de hoek achter doelman Brummel.: 1-1. En door die late goal moest er worden verlengd. In die verlenging was het juist de thuisploeg dat sterk speelde. NEC kwam op voorsprong, Oratmangoen schoof de bal in de verre hoek achter doelman Brummel: 2-1.

In de tweede helft van de verlenging kwamen beide ploegen weer op gelijke hoogte na een eigen doelpunt van NEC-speler Wouters: 2-2. Uiteindelijk moesten penalty’s de beslissing gaan brengen.

Vitesse-doelman Stef Brummel toonde zich in die serie een penalty-killer. Brummel pakte twee Nijmeegse strafschoppen en omdat Cali Daniel, Bo van Essen, Anil Mercan en Giovanni Scharrenberg scoorden, ging de beker mee naar Arnhem. Het is de eerste keer dat Vitesse O19 deze fantastische prijs pakt. En zo krijgt de naar HHC Hardenberg vertrekkende trainer Joseph Oosting het afscheid dat hij verdiend.

NEC-Vitesse 2-2 (0-1) Vitesse wint na strafschoppen (2-4)
3. Lelieveld 0-1, 92. Wouters 1-1, 102. Oratmangoen 2-1, 108. Wouters 2-2 (e.d).

Opstelling Nec/FC Oss A1: Paes; Spierings, Aktas, Sturing, Wouters; Tel (109’ Koesni), Oztoprak (67’ Kardioglu), Oratmangoen; Goppel (83’ El Haddouti), Waterink (90’ Hiensch), Prieto (59’ Theunissen)

Opstelling Vitesse A1: Brummel; Lelieveld, Klein Holte, Potjes (102’ Lucassen), Schorea; Schuurman, Van Dijk (64’ Scharrenberg), Mercan; Van Bergen (90’ Van Essen), Zhang (75’ Daniel), Ten Teije (72’ Munter)