22 oktober 2017 In de media

Vitesse nummer drie na voetballes voor Heerenveen

SC Heerenveen is op eigen veld door Vitesse op een stevige nederlaag getrakteerd.
In het Abe Lenstra Stadion leefde de Arnhemse ploeg zich uit (0-4).

Na een voortvarende competitiestart was de klad erin gekomen bij Heerenveen, dat met twee nederlagen op rij weer terug op de aarde was gekomen. Maar de teloorgang is daarmee nog niet ten einde. Vitesse wierp de Friese formatie verder terug op de ranglijst.

De Arnhemse formatie had het karwei in de eerste helft al geklaard. Na ruim een kwartier opende Milot Rashica de score. De international van Kosovo troefde bij de tweede paal Lucas Woudenberg af nadat Navarone Foor na een kaats van Tim Matavz tot een strakke voorzet was gekomen.

Na ruim een half uur was het opnieuw een voorzet die de Friese defensie in verlegenheid bracht. De bal van Fankaty Dabo vanaf rechts ging aan alles en iedereen voorbij, waarna Bryan Linssen bij de tweede paal scoorde: 0-2.

De hoop van het soms uitgefloten SC Heerenveen op een positief resultaat was vroeg in de tweede helft in de kiem gesmoord na een soepele Arnhemse aanval. Na Fries balverlies op het middenveld schakelde Vitesse snel. Linssen controleerde een voorzet van Rashica knap, hield het overzicht en bood Foor de kans: 0-3.[Matavz werd afgelopen week weer vader en vierde dat na zijn doelpunt.]
Matavz werd afgelopen week weer vader en vierde dat na zijn doelpunt.Heerenveen probeerde de nederlaag dragelijker te maken, maar de kansen bleven onbenut. Aan de andere kant maakte Matavz in de 72ste minuut het Arnhemse feestje compleet. De Sloveense spits kreeg de bal met het nodige fortuin voor zijn voeten en kende geen genade.

Vitesse heeft door de overtuigende zege op basis van betere doelcijfers PEC Zwolle de derde plaats afhandig gemaakt. Volgende week zondag wacht koploper PSV in het Gelredome als tegenstander. SC Heerenveen is naar de zevende stek afgezakt.