18 april 2015 In de media

Vitesse na rust langs FC Dordrecht

Vitesse bleef tegen FC Dordrecht voor de twaalfde keer op rij ongeslagen in de Eredivisie.
Alle goals vielen na rust: 3-0.De bezoekers stichtten verrassenderwijs het eerste gevaar. Een voorzet van Joris van Overeem werd binnengekopt door Anthony Biekman, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Vitesse kreeg de grootste kans in het eerste bedrijf, maar Zakaria Labyad faalde oog in oog met Filip Kurto.

Aan de andere kant kreeg Jeffrey Fortes een grote kopkans. Doelman Eloy Room zag tot zijn opluchting dat de Dordtenaar de bal slechts schampte. De verder saaie eerste helft werd besloten met een 0-0 stand en dat leverde enig gefluit op vanaf de tribunes.

Openingstreffer

Pal na rust kreeg FC Dordrecht een geweldige mogelijkheid om op voorsprong te komen, na knullig balverlies van Rochdi Achenteh. Giovanni Korte bereikte Biekman, maar hij verprutste de mogelijkheid door naast te schieten. Dat kwam de ploeg van Jan Everse duur te staan, want even later schoot Valeri Qazaishvili de 1-0 tegen de touwen.

Halverwege de tweede helft sloeg Vitesse wederom toe in de persoon van Qazaishvili. De Georgiër ontving de bal van Ibrahima Traoré en rondde beheerst af: 2-0. Enkele minuten later werd het zelfs 3-0 via Renato Ibarra. Vitesse zat op rozen en speelde het duel eenvoudig uit.