8 april 2017 In de media

Vitesse na prima voetbalavond langs Heerenveen

Vitesse heeft vanavond met 4-2 gewonnen van sc Heerenveen. Navarone Foor zette de ploeg al in de vijfde minuut op voorsprong. Daarna was het spits Ricky van Wolfswinkel die met een hattrick zorgde voor een enerverende avond in GelreDome.
Na overwinningen op NEC en Heracles Almelo eerder deze week ging Vitesse vanavond op zoek naar de derde driepunter. Hoofdtrainer Henk Fraser voerde en tweetal wijzigingen door: Kelvin Leerdam verving de geschorste Kevin Diks en Arnold Kruiswijk nam de linksbackpositie in ten koste van Alexander Büttner.

In een vol GelreDome kwam Vitesse al vroeg op voorsprong. Nathan leverde de bal na een goede actie af bij Foor, die de bal door de benen van keeper Erwin Mulder binnenschoot: 1-0. Niet veel later vonden de twee elkaar weer. Een mooie combinatie leverde toen niets op. In de 14e minuut was het wel raak. Vanuit een corner zette Van Wolfswinkel zijn hoofd tegen de bal en kopte binnen: 2-0.
De spits kreeg een paar minuten later nog een grote kans maar deze keer kwam zijn kopbal terecht op de lat. Na ruim een half uur spelen deed sc Heerenveen wat terug. Luciano Slagveer schoot de bal binnen en zette de stand op 2-1.

In het begin van de tweede helft was er opnieuw wat dreiging voor het Arnhemse doel. Eloy Room greep driemaal goed in op de inzet van Sam Larsson. Het was Van Wolfswinkel die de overwinning over de streep trok. Hij rondde een voorzet van Büttner goed af: 3-1. Niet veel later maakte hij zijn derde treffer van de avond en schreef daarmee een hattrick op zijn naam. In de slotfase schoot Larsson de bal vanaf 25 meter fraai binnen maakte de eindstand: 4-2.

Zaterdag 23 april speelt Vitesse haar volgende thuiswedstrijd. Om 14.30 uur trappen de Arnhemmers af tegen Feyenoord. Meer informatie over tickets is te vinden op Vitesse.nl/tickets.