Archief
Vitesse muisstil op de transfermarkt 13/01/2018

Vitesse zet in op de jeugd. Met meerjarige aanbiedingen voor vier talenten uit eigen stal kijkt interim-technisch directeur Marc van Hintum vooral in de eigen keuken. Op de winterse transfermarkt is het bord nog compleet leeg.

Vitesse heeft een haarscherpe lijn uitgezet. Pas als er iemand vertrekt, is een inkomende transfer bespreekbaar. De beweging lijkt vooral uit de hoek van ‘banneling’ Alexander Büttner te moeten komen, want verder is het stil in Arnhem.

Noodzaak
Het is ook precies het beleid dat Marc van Hintum voorstaat. Hij is als opvolger van Mohammed Allach een dikke twee maanden de technisch directeur van Vitesse. Als interim. ,,Wij hebben een kwalitatief goede groep”, verklaart Van Hintum. ,,Wij zien helemaal geen noodzaak om deze winter in te grijpen. En dan nog: met de bedragen die nu rondgaan, is een toptransfer hartstikke moeilijk. De prijzen zijn fors omhoog gegaan.”

,,Wij kunnen in die prijzenslag niet mee. Denk bij ons aan de bedragen die de laatste drie jaar zijn uitgegeven. Dat gaat om tonnen. We hebben een uitstekende transferzomer achter de rug. Maar we moeten nog altijd tekorten inlopen.”

Voorbehoud
Het belangrijkste wapenfeit van de ‘td’ is, tot nu toe, de contractaanbiedingen voor de keepers Jeroen Houwen (21) en Bilal Bayazit (18) en verdediger Thomas Oude Kotte (21) en middenvelder Sven van Doorm (20). De jeugdexponenten hebben meerjarige aanbiedingen op zak. ,,We hebben gewoon negen jeugdspelers mee op het trainingskamp”, zegt Van Hintum.

De ‘interim’ maakt wel een voorbehoud. ,,Het is nog lang geen 31 januari (sluiting transfermarkt, red.). Er ligt nu geen bod voor Büttner of Milot Rashica. Maar we zijn overal op voorbereid. We hebben de schaduwlijsten klaar.”


Bron: Gelderlander / Foto's SV Deel online:  
www.gelderlander.nl www.gelderlander.nl