25 februari 2018 In de media

Vitesse morst punten in Venlo

Vitesse en VVV-Venlo hebben zaterdagavond gelijkgespeeld. Na een vroege 2-0 achterstand door doelpunten van Torino Hunte en Lennart Thy, toonde Vitesse veerkracht en werd het dankzij doelpunten van Nils Röseler (eigen doelpunt) en Mason Mount 2-2.
In een ijskoud Venlo was de beginfase overduidelijk voor de thuisploeg. In de tiende minuut kwam VVV-Venlo op voorsprong, toen Hunte de bal in de hoek plaatste: 1-0. Nadat Vitesse via een vrije trap van Mason Mount wat terug probeerde te doen, lag de tweede treffer van de thuisploeg er na 24 minuten in. Thy probeerde het met een afstandsschot, waar Remko Pasveer zich op verkeek: 2-0.

Niet veel later kwam Vitesse terug in de wedstrijd. Na een vloeiende combinatie gaf Thomas Bruns de bal voor. VVV-Venlo-verdediger Röseler schoof de voorzet achter zijn eigen doelman: 2-1.

Vitesse begon de tweede helft voortvarend. Mount krulde een vrije trap in de korte hoek tegen de touwen: 2-2. De gelijkmaker bleek het startschot voor een periode waarin Vitesse het duel naar zich toe trok. Even leek het erop dat Mount de wedstrijd in Arnhems voordeel ging beslissen, maar na een flitsende combinatie met Navarone Foor vond de Engelse middenvelder doelman Lars Unnerstall op zijn weg.

Ook Luc Castaignos was dichtbij een treffer, maar hij kwam net te kort op een scherpe vrije trap van Mount. In de slotfase drong de thuisploeg ook nog wat aan, maar beide ploegen bleken niet meer in staat om de wedstrijd te beslissen, waardoor het in Venlo eindigde in 2-2.

Volgende week speelt Vitesse weer een thuiswedstrijd. Op zondag 4 maart komt Ajax op bezoek in GelreDome (aanvang 14.30 uur). Tickets voor deze wedstrijd bestel je eenvoudig en snel via Vitesse.nl/tickets.