23 september 2014 In de media

Vitesse met moeite langs VVSB

Voor Vitesse begon het bekeravontuur met een wedstrijd in Noordwijkerhout tegen Topklasser VVSB. Het werd geen gemakkelijke dag voor de Arnhemmers, maar dankzij een laat doelpunt van Ibarra werd wel de volgende ronde bereikt.
Vitesse won nipt met 2-1 van de Topklasser.

Vitesse verscheen zonder Leerdam en Wallace aan de aftrap. Het duo kreeg rust van trainer Peter Bosz en werd vervangen door Chelsea-huurling Josh McEachran en Kevin Diks. Ook doelman Piet Velthuizen werd gespaard. Eloy Room was zijn vervanger.

Halverwege de eerste helft konden de Arnhemse bezoekers voor de eerste keer juichen. Dankzij een afstandschot van Bertrand Traore kwam Vitesse op een verdiende voorsprong. De eredivisionist was de dominante partij in de eerste helft, maar wist verder nauwelijks gevaarlijk te worden. Het was zelfs aan doelman Room te danken dat Vitesse met een voorsprong de rust in ging. De doelman maakte een kopbal van aanvaller Michael Van Laere onschadelijk.

Ook na rust kon Vitesse het verschil niet maken. De bezoekers uit Arnhem werden nog wel gevaarlijk door een schot van middenvelder Davy Pröpper, maar de lat zorgde ervoor dat de 0-1 op het bord bleef staan. Dat veranderde toen verdediger Van der Slot in de tweede helft de gelijkmaker achter Room schoot. De thuisclub begon meer en meer in een stunt te geloven, maar de droom werd vlak voor tijd ruw verstoord door Renato Ibarra. Met een droge knal wist de vleugelspeler een blamage te voorkomen en zorgde hij ervoor dat Vitesse de volgende ronde bereikte.