Archief
Vitesse maakt korte metten met nieuw elan ADO 03/02/2017

Vitesse heeft op bezoek bij ADO Den Haag een opvallend eenvoudige 0-2 zege geboekt. Aan een van de goals zat wel een sterke buitenspellucht.

Vitesse vond een sterk vernieuwd ADO tegenover zich, want trainer Zeljko Petrovic had de net aangetrokken Guyon Fernandez, Abdenasser El Khayati en Randy Wolters in de basis geposteerd. ADO begon met de drie nieuwelingen sterk. Fernandez kreeg vroeg in de wedstrijd twee prima kopkansen, maar hij liet deze onbenut.

Vitesse kwam daarmee goed weg en kwam zelf via zijn eerste schot op doel gelijk op voorsprong. Na voorbereidend werk van Milot Rashica en Ricky van Wolfswinkel drukte Adnane Tighadouini vanaf achttien meter af.

Twee minuten later kwam Vitesse zelfs op 0-2, een doelpunt met sterke verdenkingen van buitenspel. Van Wolfswinkel stond namelijk meters achter de laatste ADO-verdediger op het moment dat Rashica de bal naar hem speelde. De spits liet de bal echter slim lopen, waardoor deze in het bezit kwam van de niet buitenspel staande Kelvin Leerdam. Deze speelde Van Wolfswinkel alsnog aan, die afrondde: 0-2.

In de tweede helft kwam ADO, waar Donny Gorter ook nog zijn debuut maakte, geen moment in de buurt van een wederopstanding. Het was zelfs Vitesse dat via Leerdam nog een behoorlijke mogelijkheid op de derde goal kreeg.

Door de zege stijgt Vitesse van de zevende naar de vijfde plaats, met 33 punten uit 21 duels. ADO blijft met zeventien punten vijftiende en zal dit weekend met angst en beven naar de verrichtingen van PEC Zwolle (zeventien punten) en Roda JC Kerkrade (zestien) kijken, want de nummer zestien en zeventien kunnen de groen-gelen later dit weekend allebei passeren. Het gat met hekkensluiter Go Ahead Eagles (dertien) is vier punten.


Bron: VI / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl