14 augustus 2015 In de media

Vitesse langs tien man van Roda JC

Vitesse heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt.
In eigen huis waren de Arnhemmers met 3-0 te sterk voor Roda JC.De ploeg van Peter Bosz begon het seizoen vorige week in Tilburg met een 1-1 gelijkspel tegen Willem II. Vitesse wilde de eerste drie punten vrijdagavond binnen halen tegen Roda JC, dat de competitie opende met een overwinning op Heracles Almelo. De promovendus uit Kerkrade kende daardoor een droomstart en hoopte deze een goed vervolg te geven in Arnhem.

Rood voor Van Peppen

Het moment van de wedstrijd vond plaats op slag van rust. Ard van Peppen maakte hands op de doellijn en werd met rood van het veld gestuurd. De strafschop die volgde werd benut door Lewis Baker. De voorsprong was verdiend. Roda was met elf man al niet opgewassen tegen Vitesse.

Met een man meer was Vitesse de bovenliggende partij in de tweede helft. Roda JC kon geen vuist maken tegen de sterk spelende mannen van Bosz. De 2-0 kon ook niet uitblijven en werd in de 68ste minuut gemaakt door Abiola Dauda, op aangeven van Kevin Diks.

Beauty van Nathan

Tien minuten voor tijd werd de mooiste goal van de avond gemaakt door Nathan. Hij wist tussen twee man door te glippen en de bal heerlijk om doelman Benjamin Leer heen te krullen. De wedstrijd was gespeeld.

Door de overwinning komt Vitesse op vier punten en reist het volgende week zondag met vertrouwen af naar Feyenoord.