17 september 2017 In de media

Vitesse laat punten liggen in GelreDome

Vitesse heeft vanmiddag gelijk gespeeld tegen VVV-Venlo. In de eerste helft domineerde de Arnhemmers het spel maar de echte dreiging bleef uit.
Na de rust was het wel direct raak. Tim Matavž maakte het knap af en schreef daarmee zijn vijfde Arnhemse competitietreffer op zijn naam. In een turbulente slotfase van het duel kregen de Limburgers een penalty. Leemans schoot de bal koelbloedig binnen: 1-1 en bepaalde daarmee de eindstand.

Voorafgaand aan de traditionele Airborne-wedstrijd was er een warm welkom voor de afgereisde veteranen en hun familieleden. Onder begeleiding van de doedelzakspelers van de ‘Massed Pipes and Drumsband van The Royal British Legion’ en een luid applaus van de supporters werden zij welkom geheten in GelreDome.

Hoofdtrainer Henk Fraser koos voor dezelfde basisopstelling als afgelopen donderdag bij de Europa League wedstrijd tegen S.S. Lazio. Uit een voorzet van Milot Rashica ontstond de eerste kans voor de Arnhemmers. Guram Kashia kreeg de bal op zijn hoofd en legde deze terug op Matavž, die de bal vervolgens in de handen van keeper Lars Unnerstall schoot.

Slechts enkele minuten later was Vitesse opnieuw gevaarlijk. Een prachtige bal van Thomas Bruns belandde bij Bryan Linssen, maar opnieuw was Unnerstall alert. Ook een hard schot van Rashica wist de doelman te keren. Vitesse domineerde het spel, maar echte dreiging bleef uit totdat Navarone Foor de bal in de voeten van Linssen speelde. De linksbuiten tikte de bal net voorlangs het doel.

De Arnhemmers kwamen sterk uit de kleedkamer. In de 47ste minuut was het direct raak. Na een harde bal van Alexander Büttner was het Matavž die de bal knap binnenschoot: 1-0. De spits was daarmee in het zesde duel op rij trefzeker. Maar ook de Limburgers kregen een grote kans. Een hard schot zweefde richting het doel van Pasveer maar de doelman pakte de bal.

Matavž ging op zoek naar een tweede treffer. Na een mooie individuele actie kwam de Sloveen in kansrijke positie. De bal verdween rakelings voorlangs het doel. Ook Bruns probeerde het via de linkerkant. Na een goede loopactie schoot hij de bal maar keeper Unnerstall kwam op tijd uit zijn doel.

In de slotfase van het duel nam de spanning toe. Lennart Thy schoot vanuit de draai, maar Matt Miazga zette een goed blok. Niet veel later was het wel raak voor de ploeg uit Limburg. Scheidsrechter Dennis Higler legde de bal op de stip na een overtreding van Kashia. Leemans schoot de pingel hard binnen: 1-1.

Woensdag 20 september speelt Vitesse in de eerste ronde van de KNVB Beker tegen Swift in Amsterdam. Zondag 24 september reist de ploeg opnieuw af naar de hoofdstad. In zesde speelrond neemt Vitesse het dan op tegen Ajax. Het duel in de Johan Cruijff ArenA begint om 14.30 uur. Tickets voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar via Vitesse.nl/tickets.