3 december 2017 In de media

Vitesse laat Feyenoord ontsnappen in De Kuip

Vitesse start de feestmaand december in mineur. Door de onnodige nederlaag bij Feyenoord (1-0) zakt de Arnhemse club naar de zevende plaats in de eredivisie.
De komende weken staan in het teken van een inhaalrace, met wedstrijden tegen Sparta, Willem II en FC Twente.

Vitesse schoot zich zaterdagavond in Rotterdam in de eigen voet. De Arnhemse equipe was lange tijd gelijkwaardig aan Feyenoord en na rust zelfs beter. De formatie van trainer Henk Fraser kreeg absoluut kansen in De Kuip. Maar een gebrek aan scherpte in de openingsfase nekte de Gelderse club.

Fraser kon in Rotterdam beschikken over Milot Rashica. De Kosovaar was fit genoeg voor het topduel in De Kuip, die weer uitverkocht was.

Feyenoord had er de beste start. Na negen minuten tikte Nicolai Jörgensen de 1-0 binnen. Een steekpass van Steven Berghuis zette de verdediging van Vitesse wagenwijd open. Lassana Faye kneep niet naar binnen en Navarone Foor verloor Sofyan Amrabat uit het oog. Omdat Remko Pasveer ook nog eens te laat uit kwam, was het doel voor de Deense spits vervolgens leeg.

Beslissend moment
Dat was een beslissend moment. Zowel Feyenoord als Vitesse kreeg daarna kansen, maar dat leidde niet meer tot doelpunten. Voor de Arnhemse club ontbeerden Tim Matavz en Rashica voor rust de juiste scherpte. De Kosovaar zag een claim om en strafschop door arbiter Van Boekel genegeerd worden.

Na rust waren de kansen schaars. Vitesse was beter en het publiek in De Kuip morde. Maar Alle dreiging leverde weinig op. Feyenoord hield de poort gesloten.

Feyenoord-Vitesse 1-0 (1-0)
9. Jörgensen 1-0

Gele kaarten: Amrabat (Feyenoord), Miazga (Vitesse)

Feyenoord: Jones; Nieuwkoop, Van Beek, Tapia, Nelom; Amrabat, El Ahmadi (85. Toornstra), Vilhena; Berghuis, Jörgensen, Larsson (90. Boëtius).
Vitesse: Pasveer; Dabo, Kashia, Miazga, Faye (66. Büttner); Mount, Serero (82. Van Bergen), Foor; Rashica, Matavz (72. Castaignos), Linssen.