26 november 2016 In de media

Vitesse knokt zich naar gelijkspel in thuisduel met Excelsior

Coach Henk Fraser en Vitesse beleven zware tijden. Ook thuis tegen Excelsior lukte het de Arnhemse ploeg zaterdagavond niet om te winnen: 2-2.
Vitesse wacht al sinds 1 oktober, toen op eigen veld FC Groningen werd verslagen, op een nieuwe overwinning. Van de zeven wedstrijden voor eigen publiek eindigden er slechts twee in een zege.

Excelsior kende zaterdag in het Gelredome een bliksemstart, daarbij geholpen door de thuisclub die in de beginfase ‘vergat’ kordaat in te grijpen. Tot twee keer toe stond Nigel Hasselbaink aan de basis van een Rotterdamse treffer, in beide gevallen gemaakt door Hicham Faik. De linkermiddenvelder mocht binnen een kwartier twee keer vrij aanleggen vanaf een meter of twintig. De eerste poging leek houdbaar, bij de tweede knal was Vitessesluitpost Eloy Room volstrekt kansloos. Tussendoor had Hasselbaink zelf ook een dot van een scoringskans gekregen, na een slim passje van Faik.

In het resterende halfuur krabbelde Vitesse op, en werd het eenrichtingsverkeer. Dat leidde in de 24e minuut tot de 1-2, een door Ricky van Wolfswinkel benutte strafschop. Die gaf arbiter Siemen Mulder, omdat aanvoerder Jurgen Mattheij van Excelsior wat ongelukkig de hiel van Arshak Koryan had aangetikt.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld te zien: Vitesse maakte het spel, terwijl Excelsior geduldig wachtte op een countermogelijkheid. De 2-2 was een terechte beloning voor de thuisploeg. Een hoekschop voor de Rotterdammer in de 73e minuut liep op niets uit. In de daarop snel uitgevoerde tegenaanval bediende de ene invaller van Vitesse, Milot Rashica, de ander, Adnane Tighadouini, op maat. Zijn droge punter vloog onder de doelman van Excelsior. Daarbij bleef het, en wederom kon de geel-zwarte aanhang morrend naar huis. (ANP)