3 december 2017 In de media

Vitesse keert zonder punten terug uit Rotterdam

Vitesse heeft zaterdagavond geen goed resultaat weten te boeken tegen Feyenoord. In de Kuip werd het 1-0 voor de Rotterdammers op een koude voetbalavond.
Bij de Arnhemmers keerde Rashica weer terug in de basis op de rechtsbuiten positie. Hij kwam in de plaats van de vorige week sterk spelende van Bergen. Feyenoord wist al vroeg op voorsprong te komen. In de 9de minuut wist Nicolai Jørgensen Feyenoord op een 1-0 voorsprong te zetten. Na een goede actie van Amrabat scoorde Jørgensen in een leeg doel. Pasveer oogde ongelukkig met een keuze om uit te komen waardoor Jørgensen vrij kon intikken.

In de fase hierna werd Vitesse sterker en volgden er meer grote kansen. In de 19de minuut werd Rashica in de rug gelopen in de zestien van Feyenoord door Nelom maar er volgde geen strafschop gegeven door van Boekel. Na een dominant Feyenoord in de beginfase deelde Vitesse in de latere fase van de eerste helft de lakens uit via grote kansen voor onder andere Tim Matvz. Rond de dertigste minuut werd de ploeg uit Rotterdam weer gevaarlijker door flink druk uit te oefenen op de verdediging van Vitesse.

In de tweede helft daalde het niveau maar bleef de wedstrijd spannend dankzij de nog maar krappe voorsprong van Feyenoord.

Vitesse daalt naar de zevende plaatst door de verliespartij. Volgend weekend wacht Willem II in de eigen GelreDome. Daarvoor treft Vitesse op donderdagavond Nice in Arnhem in de laatste ronde van de Europa league.