28 september 2017 In de media

Vitesse kansloos onderuit in Nice

Vitesse staat na twee wedstrijden in de Europa League nog op nul punten. OGC Nice strafte de fouten van de bekerwinnaar van Nederland donderdagavond keihard af. Het duel, dat een kwartier werd onderbroken door lichtuitval in de Allianz Rivièra, was bij rust al beslist. De schade bleef vervolgens beperkt tot: 3-0.
Vitesse begon goed aan de wedstrijd in poule K van de Europa League. Via Milot Rashica, Navarone Foor en Tim Matavz deelde de Arnhemse club speldenprikjes uit. Maar de eerste hoekschop leverde vervolgens na 16 minuten de openingstreffer van Alassane Pléa op. De spits liep bij de corner weg bij Alexander Büttner en kreeg na het doorkoppen van Dante vrij baan: 1-0.

Risico
Met die snelle voorsprong volgde voor Nice het gewenste scenario. Vitesse moest meer risico nemen. De Fransen combineerden daar met regelmaat fraai en eenvoudig doorheen. Remko Pasveer kon na een half uur maar net een tweede goal van Nice voorkomen. De doelman redde met de voet, nadat Pierre Lees-Melou doorbrak. Pasveer tikte ook al een schot van Allan Saint-Maximin over de lat.

Saint-Maximin had na 45 minuten wel succes. Hij onderschepte een slechte breedtepass van Thulani Serero, kon opstomen omdat Matt Miazga alleen maar achteruit liep en haalde uiteindelijk hard en laag uit. Met de 2-0 bij rust was het duel beslist.

De tweede helft kabbelde daarmee voort, maar het duel werd ineens onderbroken door lichtuitval. De Allianz Rivièra ging letterlijk op zwart. Na een kwartier werd de wedstrijd weer hervat. Daarna schoot Thomas Bruns een vrije trap op de lat. Het antwoord van Nice volgde in de slotfase. Pléa zette na 82 minuten aan, vond de ruimte en schoot in de korte hoek de 3-0 binnen.

OGC Nice-Vitesse 3-0 (2-0)
16. Pléa 1-0, 45. Saint-Maximin 2-0, 82. Pléa 3-0

Gele kaarten: Balotelli (OGC Nice), Serero (Vitesse)
OGC Nice: Cardinale; Souquet, Dante, Le Marchand, Jallet; Saint-Maximin (79. Srarfi), Koziello, Seri (73. Tamaze, Lees-Melou, Plea, Balotelli (73. Knepe Ganago).
Vitesse: Pasveer; Dabo, Kashia, Miazga, Büttner (46, Faye); Bruns, Serero (78. Ali), Foor; Rashica, Matavz, Linssen (85. Mount).