12 januari 2018 In de media

Vitesse in Spanje gelijk vs Hearts : 1-1

Vitesse heeft het trainingskamp afgesloten met een gelijkspel vs Hearts: 1-1. Bryan Linssen kopte de Arnhemmers snoeihard naar 1-0. In de slotfase zorgde een rake vrije trap van Andy Irving voor de eindstand: 1-1.
Bij Vitesse keerde Arnold Kruiswijk terug in de basis. De verdediger is hersteld van een rugblessure en speelde bij zijn rentree 45 minuten. Ook Luc Castaignos maakte zijn opwachting in de basisopstelling. Tim Matavz kwam vanwege lichte klachten niet in actie.

De wedstrijd begon veelbelovend. Op het zonovergoten veld in Oliva oogde Vitesse fris. Al na vijftien minuten kwam Vitesse verdiend op 1-0. Een voorzet van Milot Rashica werd kiezelhard in de bovenhoek gekopt door Linssen. Vervolgens hadden Rashica en Castaignos mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar hun pogingen troffen geen doel.

In de tweede helft kwamen de Schotten beter in de wedstrijd en verliep de wedstrijd rommeliger. Het duurde tot de 65ste minuut voordat de eerste kans van Vitesse in de tweede helft genoteerd kon worden. Een hard schot van Rashica liep echter op niks uit. Even later noteerde Mason Mount een grote kans. De Engelse middenvelder kwam vrij voor het doel, maar zijn inzet werd gekeerd door Jack Hamilton, de doelman van Hearts.

Hearts kwam een enkele keer gevaarlijk voor het Arnhemse doel. In de 76ste minuut bracht de ingevallen Thomas Oude Kotte redding op de doellijn. Nadat Linssen een schot gekeerd zag worden, kwamen de Schotten in de 84ste minuut op gelijke hoogte. Irving krulde een vrije trap van net buiten het zestienmetergebied in de hoek. Daarmee sluit Vitesse de goede trainingsweek af met een gelijkspel: 1-1.

Vitesse hervat dinsdag 16 januari de competitie. Dan wordt de inhaalwedstrijd vs Sparta Rotterdam gespeeld. De eerste thuiswedstrijd van 2018 wordt zaterdag 20 januari gespeeld. Dan komt sc Heerenveen naar GelreDome (aanvang 20.45 uur).