7 mei 2017 In de media

Vitesse in slotseconde onderuit in Utrecht

Vitesse heeft vanmiddag met 1-0 verloren van FC Utrecht. In de blessuretijd van de wedstrijd knikte Willem Janssen de bal na een corner achter Eloy Room.
Een week na de historische bekerwinst van Vitesse moesten de Arnhemmers weer gewoon aan de bak in de Eredivisie. Europees voetbal was natuurlijk al behaald, daarom stond er in Stadion Galgenwaard vooral prestige op het spel. Bovendien wil Vitesse vijfde eindigen in de competitie omdat deze plek aanzienlijk meer tv-inkomsten oplevert dan een lagere positie. Trainer Henk Fraser koos in Utrecht voor vrijwel hetzelfde elftal dat een week eerder in De Kuip geschiedenis scheef. Alleen Kevin Leerdam ontbrak vanwege een knieblessure, hij werd vervangen door Kevin Diks.

De bezoekers begonnen sterk aan het duel tegen de Utrechters. Al heel vroeg in de wedstrijd kreeg Diks een grote kopkans maar de verdediger schampte de bal te veel. Milot Rashica leek enkele minuten later te profiteren van een slechte uittrap van doelman Jensen, maar de rechteraanvaller zag zijn inzet uiteindelijk van de lijn worden gehaald.

Ook Navarone Foor en Ricky van Wolfswinkel kregen kansjes. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de thuisploeg wat beter in het spel. Gyrano Kerk kreeg de beste mogelijkheid, hij kopte de bal van dichtbij via een stuit in de handen van Room. Beide ploegen probeerden het vervolgens wel, maar echt gevaar werd er niet meer gesticht.

De Arnhemmers begonnen met Adnane Tighadouini in plaats van Nathan aan de tweede helft. De aanvaller uit Ede kreeg al snel een dot van een kans toen hij oog in oog met Jensen kwam te staan. Het schot van Tighadouini ging rakelings voorlangs. Kort daarvoor was ook Rashica dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet werd gekeerd door de Deense doelman. Net als in de eerste helft was ook het begin van de tweede helft voor Vitesse.

Maar ook dit keer knokte de thuisploeg zich terug. Yassin Ayoub en Zakaria Labyad vuurden op het Arnhemse doel, maar Room keepte een uitstekende wedstrijd. Na de sterke fase van de Domstedelingen kregen de Arnhemmers twee enorme kansen. De eerste was voor Ricky van Wolfswinkel die vrij voor de doelman stond maar tegen Jensen op schoot. Twee minuten later kwam Rashica gevaarlijk door aan de rechterkant, maar zijn voorzet was net te scherp voor Lewis Baker.

De uitslag kon beide kanten opvallen omdat FC Utrecht en Vitesse bleven aanvallen. In de absolute slotfase kwam de thuisclub op voorsprong via Willem Janssen. De verdediger kopte de bal na een corner achter doelman Room: 1-0. Direct daarna floot de scheidsrechter af.