26 november 2017 In de media

Vitesse in slotfase langs ADO Den Haag: 2-0

Vitesse won vanmiddag van ADO Den Haag. Na een moeizame eerste helft, wist de ploeg van Henk Fraser de wedstrijd te kantelen. Matt Miazga kopte de Arnhemmers op voorsprong, waarna Bryan Linssen de wedstrijd diep in de blessuretijd besliste.
Hoofdtrainer Henk Fraser wijzigde zijn elftal op twee plekken ten opzichte van de Europese wedstrijd vs S.S. Lazio (1-1). Fankaty Dabo verving Julian Lelieveld als rechterverdediger en Mitchell van Bergen stond op de positie van de licht geblesseerde Milot Rashica.

Het tempo lag in de openingsfase van de wedstrijd laag. Beide elftallen wisten geen mogelijkheden te creëren. Vitesse nam na een kwartier spelen het initiatief, echter kwamen de Arnhemmers niet dichtbij het Haagse-doel. Voor rust kwam het enige gevaar van Vitesse van de voet van Tim Matavž. Zijn schot werd door Lex Immers tot een corner verwerkt.

Na rust kreeg Vitesse al snel een penalty. Navarone Foor werd aan zijn shirt getrokken en scheidsrechter Ed Janssen wees naar de stip. Doelman-Robert Zwinkels stopte de penalty van Matavž. Niet veel later kreeg Miazga een levensgrote kans op de openingstreffer, maar de Amerikaan schoot van dichtbij over.

Vitesse bleef drukken en wist de paal en lat te raken. ADO Den Haag-verdediger Tyronne Ebuehi kreeg zijn tweede gele kaart en zo moesten de Hagenezen verder met tien man. Kort na de rode kaart kreeg Mason Mount de bal voor zijn voeten. Zijn schot vloog net als enkele minuten eerder tegen het aluminium.

In de 87e minuut wist Vitesse toch de score te openen. Matt Miazga kopte uit een corner van Mount raak: 1-0. In de blessuretijd kreeg Van Bergen de kans om de wedstrijd te beslissen. Doelman-Zwinkels redde de bal op fenomenale wijze. In de vierde minuut van de blessuretijd was het dan toch raak. Linssen sprintte langs de doelman en tikte de bal binnen: 2-0.

Vitesse neemt het in de volgende speelronde op tegen Feyenoord. De ploegen treffen elkaar op zaterdag 2 december (20.45 uur) in De Kuip. Tickets zijn te koop via: www.vitesse.nl/tickets.