29 januari 2017 In de media

Vitesse in eigen huis langs AZ

Vitesse is na de winterstop bezig aan een opmars. Zondag versloeg de ploeg van trainer Henk Fraser in het Gelredome AZ verdiend met 2-1.
Lewis Baker en de Braziliaan Nathan tekenden voor de doelpunten. Bij beide goals ging AZ-goalie Sergio Rochet allerminst vrijuit. AZ kwam niet verder dan de aansluitingstreffer door een eigen doelpunt van Guram Kashia.

AZ begon goed aan het duel tussen de clubs, die beiden doordrongen tot de halve finales van de strijd om de KNVB-beker. Middenvelder Ben Rienstra raakte met een schot de lat. Na tien minuten kwam het voorzichtig begonnen Vitesse op voorsprong. Baker maakte zijn negende doelpunt van het seizoen. Van buiten het strafschopgebied verschalkte hij doelman Rochet met een mooie uithaal in de verre hoek.

Na die treffer domineerde Vitesse de rest van de eerste helft, zonder daarbij veel kansen te scheppen. AZ, nog altijd zonder de aan zijn kuit geblesseerde routinier Ron Vlaar, probeerde wel van zich af te bijten, maar de aanvallers hadden weinig in te brengen tegen het centrale verdedigingsduo Guram Kashia en Maikel van der Werff.

Dubbele wissel

Met een dubbele wissel greep AZ-trainer John van den Brom tijdens de rust in. Hij offerde Wout Weghorst en Mats Seuntjens op en bracht Iliass Bel Hassani en Fred Friday binnen de lijnen. Veel helpen deed het niet. Ruim vijf minuten na de pauze verdubbelde de Braziliaan Nathan de marge: 2-0. Doelman Rochet ging bij die goal andermaal allerminst vrijuit.

Bijna twintig minuten na rust kwam de spanning terug in de wedstrijd. Centrale verdediger Kashia maakte een eigen doelpunt. Verder liet Vitesse het niet komen. AZ kreeg nog wel kansen, maar verzuimde die te benutten.