20 augustus 2016 In de media

Vitesse herstelt zich en wint bij Roda

Vitesse heeft zich met een 1-0 overwinning op Roda JC hersteld van de nederlaag vorige week tegen ADO Den Haag. De winst was verdiend, want Vitesse had weinig moeite met de zwakke aanvallende acties van Roda JC. Halverwege de eerste helft maakte Lewis Baker het enige doelpunt.
Het duel begon wat stroperig. Roda JC wilde wel aanvallen, maar die offensieve acties liepen stuk op de defensie van Vitesse. Trainer Henk Fraser heeft het accent wat meer verlegd naar gedisciplineerd verdedigen, waardoor het spel van Vitesse aanvallend wat minder frivool oogt dan in voorgaande jaren.

Na dik 20 minuten kwam Vitesse op voorsprong. Ricky van Wolfswinkel liet de bal lopen voor Baker, die ongehinderd op doelman Benjamin van Leer af kon stormen en vervolgens beheerst de 0-1 binnen schoot. Vitesse kwam daarna in de eerste helft niet in problemen. Er school weinig gevaar in de aanvalsacties van Roda JC.

Ook in de tweede helft gingen de Limburgers op jacht naar de gelijkmaker, maar de defensie van Vitesse gaf geen krimp. Al was invaller Nestoras Mytides heel dicht bij de 1-1. Voor een vrijwel leeg doel frommelde de spits de bal tegen de paal.